- Reklama -

Tomáš Tatar: Bylo to tu skvělé. Ondra je super táta

- Reklama -

Jako Slovák se do Prahy na NHL Global Series hodně těšil. Příležitost zahrát si blízko domovině je pro něj vzácná. Útočník New Jersey Devils Tomáš Tatar se na sobotní pozápasové tiskové konferenci rozpovídal o tomto evropském tripu.

„Samozřejmě, s tím, jak ty zápasy dopadly, je to mnohem lepší. Praha je krásná, strávili jsme tu fajn čas. Měli jsme teambuilding, utužili partu. Pak už jsme se soustředili na zápasy. Možnost být spolu celý týden a k tomu odvézt z Prahy čtyři body, to je úžasné,“ neskrýval nadšení slovenský forvard, který se před sezónou po roční odmlce vrátil do New Jersey, kde strávil už ročník 2022-23.

Po pátečním utkání se musel tým Devils vyrovnat s odjezdem hlavní české hvězdy víkendu, Ondřeje Paláta, který spěchal zpátky do zámoří, aby byl u narození druhého potomka.
„Pally je obrovskou součástí tohoto týmu. Určitě nám jeho absence uškodila, mrzelo nás, že tu nemůže být. Ostatní kluci ho museli zastoupit. Naší silnou stránkou je naštěstí hloubka kádru. Spousta kluků může naskočit nebo se posunout sestavou výše, jako to dnes ukázal třeba Paul Cotter,“ prohlásil Tatar.

Zmiňovaný forvard, mimochodem vítěz Stanley Cupu s Vegas v roce 2023, který v pátek nastoupil ve čtvrté lajně, o den později zastoupil Paláta ve třetí formaci a celkem v pražských duelech zapsal tři body za dva góly a jednu asistenci. Jeho sobotní vítězná trefa zápasu byla navíc nádherná. Ale zpět k Palátovi.

- Reklama -

„Rodina je v takových chvílích prvořadá. Ondrík je skvělý otec a spoluhráč. Všichni jsme chápali, že chce být s rodinou, a myslím, že tým mu vyšel vstříc. Taková kapacita týmu vždycky chybí, určitě to pro nás byla ztráta, ale jak jsem řekl, rodina je na prvním místě,“ chápal odjezd českého parťáka k porodu.

Třiatřicetiletý rodák z Ilavy byl v obou utkáních v zahajovací sestavě Devils a užil si tak mohutný aplaus. „Opravdu je to něco úžasného, hrát takový zápas. Celý svůj život pracujete na tom, abyste se do této ligy dostali, a pak vám ta liga umožní hrát tady, skoro doma. Česko-Slovensko, ti fanoušci tady, atmosféra, bylo to skoro až dojemné,“ zářil spokojeností veterán s více než osmi sty zápasy NHL na kontě, který se blíží hranici 500 bodů v zámořské soutěži.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -