- Reklama -

TÝDEN V NHL: Medvědi válí i bez Pasty, Sabres dál hledají dno

- Reklama -

Okamžik týdne

NHL zasáhla tento týden velice smutná zpráva. Ve věku 93 let zemřel Ted Lindsay. Legendární Kanaďan dokázal s Detroitem vyhrát čtyřikrát Stanley Cup a hlavně se zasloužil o vznik hráčských odborů, dnešní NHLPA. Jeho jméno nese mimo jiné trofej pro nejlepšího hokejistu sezony NHL na základě hlasování hráčů. Lindsay byl také součástí hvězdného útoku s Gordiem Howem a Sidem Abelem. Bývalý kapitán Red Wings odehrál v lize 1068 zápasů, v nichž si připsal 379 gólů a celkově 851 bodů.

Vítězové týdne

Medvědi z Bostonu válí i bez Davida Pastrňáka. Bruins mají neuvěřitelnou šňůru 19 zápasů, ve kterých dokázali bodovat a hned 15 z nich vyhrát. Tento týden nastoupili svěřenci trenéra Cassidyho do tří zápasů, ve všech dokázali zvítězit a drží si druhé místo ve Východní konferenci s náskokem čtyř bodů na Toronto.
Veliká výhoda tohoto týmu tkví v brankovišti, kde válí Rask i Halák. Momentálně se jedná asi o nejlepší brankářskou dvojici v NHL.
Grzelcyk nejprve vyrovnal 40 sekund před koncem a následně Bergeron šest sekund před závěrečnou sirénou rozhodl o výhře Bruins nad Panthers:

Poražení týdne

Sabres vypadají, že už play off vzdali, když tento týden pokračovali ve formě, která se táhne už od poloviny února.
Z posledních 12 zápasů vyhráli jen dvakrát, v tomto týdnu pak ani jednou. Buffalo dostává velké množství gólů a málo jich dává. Zdá se, že jediné pozitivum v týmu od Niagarských vodopadů je mladíček Rasmus Dahlin, který už má na kontě 37 bodů.
Sabres ztrácejí na druhou divokou kartu už deset bodů a toto manko se bude velmi těžko stahovat.
Zadorov tvrdě zboural Jacka Eichela:

Forma hráčů

Nejlepší formu měli Jonathan Huberdeau a Aleksander Barkov z Floridy –  oba zaznamenali sedm bodů. Na stejný počet ještě dosáhl forvard Troy Terry z Anaheimu.
Střelcům kralovali Kačer Adam Henrique a Hvězda z Dallasu Alexander Radulov, kteří oba vstřelili po čtyřech gólech.
Z českých hráčů se nejvíce dařilo Davidu Krejčímu z Bostonu, jenž vstřelil tři branky a na jednu nahrál.
Pět asistencí Aleksandera Barkova v jednom zápase:

- Reklama -

Zajímavosti

Nikita Kučerov vytvořil nový rekord Lightning v počtu bodů zaznamenaných v jednom ročníku. Aktuálně jich má na kontě 109.
Aleksander Barkov vytvořil nový rekord Floridy Panthers v počtu asistencí za jeden zápas. Proti Minnesotě si jich připsal pět.
Ryan Kesler z Anaheimu odehrál své 1000. utkání v NHL.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -