- Reklama -

TÝDEN V NHL: Žraloci sťali Rytíře neopakovatelným způsobem, Nashville se loučil předčasně

- Reklama -

Okamžik týdne

Na sedmý zápas série mezi Vegas a San Jose NHL jen tak nezapomene. Necelých deset minut před koncem vedli Zlatí rytíři 3:0, pak byl ale vyloučený Cody Eakin a Žraloci hráli pět minut přesilovou hru, během které vstřelili čtyři branky. Drama pokračovalo, když J. Marchessault 47 sekund před koncem vyrovnal na 4:4 a šlo se do prodloužení, v němž nakonec rozhodl sváteční střelec Barclay Goodrow. San Jose i s českými útočníky Tomášem Hertlem a Lukášem Radilem tak slavili postup do druhého kola.
Čtyři góly v pětiminutové přesilové hře v podání Sharks:

Vítězové týdne

Medvědi z Bostonu zvládli sedmý zápas proti Maple Leafs a ve druhém kole potkali Columbus. Boston měl v posledním možném zápase série výhodu domácího prostředí a potvrdil ji poměrně jednoznačným výsledkem 5:1. Skvělým výkonem k tomu přispěl brankář Tuuka Rask, který pokryl všech 33 pokusů Toronta. Výrazně mu pomohla také obrana, která zblokovala 17 střel.
To nejlepší ze sedmého zápasu Boston vs. Toronto:

Poražení týdne

Nashville Predators skončili na hokejkách Dallasu. Preds sice po třetím zápase vedli 2:1 na zápasy, pak ale začaly Hvězdy ze státu Texas postupně zářit a třemi výhrami otočili sérii. Predátorům chyběly góly, které od některých hráčů prostě nepřicházely. V posledních třech utkáních série vstřelili hráči Nasvillu pouze pět branek. V posledním klání dokonce vystřelili na brankáře Stars 48 puků, ale v brance skončil jen jeden. S touto gólovou impotencí se prostě postoupit nedá.
Obránce Dallasu John Klingberg ukončil tímto gólem sezonu hokejistům Nashvillu:

Forma hráčů

Nejproduktivnějšími hráči toho týdne byli útočník Kevin Labanc a obránce Brent Burns ze San Jose. Oba mají na kontě pět bodů. Nejlepšími střelci pak byli s třemi góly Jordan Staal hájící barvy Canes a Medvěd z Bostonu Charlie Coyle. Z Čechů dopadli nejlépe útočníci David Krejčí a Tomáš Hertl s počtem dvou bodů.
Kevin Labanc a jeho parádní gól do sítě Colorada:

- Reklama -

Zajímavosti

Nominace na Calderovu trofej: Rasmus Dahlin (Buffalo Sabres), Jordan Binnington (St.Louis Blues), Elias Pettersson (Vancouver Canucks).
Nominace na Jack Adams Award: Craig Berube (St.Louis Blues), Jon Cooper (Tampa Bay Lightning), Barry Trotz (New York Islanders)
Nominace na Ted Lindsay Award: Patrick Kane (Chicago Blachawks), Nikita Kučerov (Tampa Bay LIghtning), Connor McDavid (Edmonton Oilers).

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -