- Reklama -

Už žádné výmluvy, burcuje gólman Buffala před úvodním duelem sezóny

- Reklama -

Oba kluby nutně potřebují v nadcházející sezóně uspět. Sabres nepostoupili do vyřazovací fáze soutěže od roku 2011, což je nejdelší šňůra neúspěchu ze všech aktuálních týmů.

Ani v New Jersey loni nevládla spokojenost. Ďáblové sužovaní zraněními skončili daleko za postupovými příčkami s propastnou ztrátou deseti bodů. O rok dříve přitom ovládli Metropolitní divizi a dvaapadesáti výhrami vytvořili klubový rekord.

„Nechci, abychom se dívali moc dopředu. Musíme jít zápas od zápasu, tvrdě pracovat a postupně se zlepšovat. Musíme posouvat své limity a růst jako tým. Vím, že jsme toho schopni,“ říká přesvědčivě kapitán Nico Hischier.

Překazit mu úspěšný vstup do sezóny se bude snažit, kromě jiných, i nově jmenovaný kapitán Rasmus Dahlin nebo finský gólman Ukko-Pekka Luukkonen. „Už to není tak, že jen doufáme. Že jsme mladí a chceme překvapit. Víme, co musíme dělat. Už žádné výmluvy. Spousta kluků je v lize už dlouho. Přišel čas, abychom to dokázali,“ burcuje spoluhráče chlapík, pro něhož se vžilo oslovení UPL.

- Reklama -

Důležitý bude víkendový dvojzápas také pro oba kouče, kteří se poprvé postaví na střídačku v ostrém zápase NHL v novém působišti. Sheldon Keefe po svém angažmá v Torontu zamířil do New Jersey, kde začíná svou první sezónu.

Proti němu bude koučovat Lindy Ruff, jenž byl na začátku března tohoto roku vyhozen právě od týmu Devils. Před novou sezónou se vrátil do míst, kde to dobře zná. Vždyť v Buffalu trénoval dlouhých šestnáct let mezi lety 1997 a 2013.

Který z trenérů připravil svůj tým na úvodní duel lépe?

Foto: NHL.com

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -