- Reklama -

Užijeme si to, shodují se účastníci Winter Classic 2015

- Reklama -

Již za pár okamžiků vypukne na washingtonském stadionu Nationals Park velmi očekávané novoroční utkání pod širým nebem nazvané 2015 Bridgestone Winter Classic, ve kterém se střetnou celky Washington Capitals a Chicago Blackhaws.
„Jde o to, abychom si to užili. Je to něco unikátního. Chcete to sdílet se svou rodinou, zároveň jsem však dělal vše pro to, abychom k tomu přistoupili jako profesionálové,“ řekl po středečním tréninku kouč Washingtonu Barry Trotz.
„Bude to zábava. Jsem si jist, že každý bude nadšený, zvlášť když přijde tolik fanoušků, kteří budou hlasití. Je to o zábavě, rodině, dětech, manželkách, přítelkyních, což je vždy dobré,“ prohlásil kapitán Caps Alex Ovečkin. „Je tu nový den, nový rok. Ve hře jsou dva důležité body. Mentálně to pro nás bude velmi náročný zápas, protože proti nám stojí jeden z nejlepších týmů v lize,“ dodal ruský ostrostřelec.
„Hrají právě teď velmi dobře, ale my také. Máme za sebou skvělý měsíc a těšíme se. Pokaždé, když hrajeme proti týmu z Východní konference, je to těžké, obzvlášť pokud se soupeři zrovna daří. Nevidíme tyhle týmy příliš často, takže nevíme, co nás čeká. Důležité bude soustředit se na to, co nám jde dobře, a snad to bude stačit. Doufejme, že budeme schopni hrát tak, jako v poslední době, a snad nám okolnosti dodají energii navíc,“ prohlásil kapitán Chicaga Jonathan Toews.
Pro jeho tým to bude již třetí venkovní utkání. Poprvé se Blackhawks představili při Winter Classic v roce 2009, kdy na Wrigley Field podlehli Detroitu. Loni v březnu se v rámci Stadium Series představili na Soldier Field proti Pittsburghu a tentokrát zvítězili.
„Je to vzrušující. Když vidíte takový zápas v sezónním rozpisu, je to něco, na co se celou dobu těšíte. Atmosféra je skoro jako v play off. Je to velká událost i pro média a my si to užíváme,“ řekl Patrick Kane. Kouč Quenneville souhlasí. „Určitě máme štěstí, že naše organizace má již potřetí šanci účastnit se venkovního utkání. Loni nám sněžilo a byl to zápas, na který nikdy nezapomeneme. Poprvé to bylo taky skvělé.“
„Je tu krásný stadion, všichni se těší. Je to pro nás pocta, privilegium. Je to něco výjimečného a my toho chceme využít,“ dodal kouč Q. Zároveň uvedl, že očekává velmi soutěživý zápas. Capitals se již adaptovali na herní systém nového kouče a v poslední době udělali velký pokrok.
„Je to úchvatná událost, ale hlavní pro oba týmy jsou dva důležité body do tabulky, o které se bude hrát. Nemůžeme si dovolit komukoli odevzdávat body,“ řekl jeho protějšek Trotz, jenž také vysekl soupeři velkou poklonu. „Myslím, že Blackhawks představují právě nyní zlatý standard NHL, díky svým úspěchům na ledě i mimo něj. Podle mne dělají všechno správně. Starají se o všechny detaily, aby jejich fanoušci dostali kompletní hokejový zážitek.“
Pro Brada Richardse půjde už o čtvrtou účast při venkovních duelech. Za posledních jedenáct měsíců se představí v podobném zápase už potřetí. Předchozí účasti spadají do dob jeho působení v New York Rangers. Poprvé si ve Winter Classic zahrál v roce 2012 proti Philadelphii (3:2, vstřelil vítězný gól), loni pak odehrál obě utkání Stadium Series na Yankee Stadium proti New Jersey (7:4) a Islanders (2:1). Richards tak ještě pod širým nebem nepoznal hořkost porážky. „V kalendáři 82 utkání, kdy jsou zápasy jeden jako druhý, je tohle vítané zpestření. Je to velmi sledovaná událost a pro náš sport je to jedině dobře,“ řekl Richards.

Předpokládané sestavy:
BLACKHAWKS
Corey Crawford
(Antti Raanta)
Duncan Keith – Brent Seabrook
Johnny Oduya – Niklas Hjalmarsson
Tim Erixon – Michal Rozsíval
Brandon Saad – Jonathan Toews – Marián Hossa
Kris Versteeg – Brad Richards – Patrick Kane
Patrick Sharp – Andrew Shaw – Bryan Bickell
Daniel Carcillo – Marcus Kruger – Ben Smith
CAPITALS
Braden Holtby
(Justin Peters)
Karl Alzner – Matt Niskanen
Nate Schmidt – John Carlson
Jack Hillen – Mike Green
Alex Ovečkin – Nicklas Bäckström – Jay Beagle
Marcus Johansson – Jevgenij Kuzněcov – Troy Brouwer
Brooks Laich – Eric Fehr – Joel Ward
Jason Chimera – Michael Latta – Tom Wilson

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -