- Reklama -

VIDEO: Fanoušci Flyers si uřízli ostudu

- Reklama -

Měl to být zápas, jímž Philadelphia uctí památku svého nedávno zesnulého majitele Eda Snidera, jenže z plánované vzpomínky byla nakonec pořádná ostuda. Jednak Flyers v pondělí podlehli Washingtonu vysoko 1:6, ale především se naprosto nepietně zachovali někteří jejich fanoušci.


Letci před utkáním rozdali návštěvníkům Well Fargo Center trička upomínající na bývalého vlastníka klubu, spolu s nimi byly distribuovány také svítící náramky. Ty se bohužel v dalším průběhu staly prostředkem, jímž dali nespokojení příznivci najevo, co si myslí o snažení domácích hráčů a také o pětiminutovém vyloučení Pierre-Edouarda Bellemarea v půli závěrečné třetiny za faul na washingtonského obránce Dmitrije Orlova.

Nepomohly domluvy hlasatele,  marné byly snahy lídrů obou týmů Waynea Simmondse a Alexandra Ovečkina o uklidnění situace. Situace dospěla tak daleko, že o tři minuty později museli rozhodčí podruhé v této sezóně (poprvé se stalo koncem března na Floridě) udělit domácímu celku trest za nekázeň fanoušků.
„Táhli jsme zápas, ale soupeř už neměl zájem hrát. Skončilo to tím, že jsme posledních sedm nebo osm minut hráli přesilovku. To nebylo dobré pro hokej. Utkání vysílali v celonárodní televizi a tohle nebyla dobrá reklama na hokej,“ mrzelo trenéra Capitals Barryho Trotze.

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -