- Reklama -

Wild v prvním domácím zápase porazili Dallas a vrátili se do série

- Reklama -

Hokejisté Minnesoty se vrátili z Dallasu do St. Paul za nepříznivého stavu série 0:2, a pokud se nechtěli dostat do téměř neřešitelných potíží, museli první duel na svém ledě bezpodmínečně vyhrát, což se jim nakonec také podařilo. Vítězství 5:3 se ale vůbec nerodilo lehce.
Úvod zápasu Wild nezachytili a po čtyřech minutách prohrávali o dvě branky. Obě vstřelil Patrick Sharp. Kanadský křídelník se poprvé trefil už po 26 sekundách hry, kdy šikovnou tečí rány Alexe Goligoskiho zvedl puk pod horní tyčku domácí svatyně.
V čase 4:10 si Sharp nabruslil podél levého mantinelu do obranného pásma soupeře a vypálil. Jeho prudkou střelu zápěstím nedokázal Devan Dubnyk lapačkou zastavit.
„Soupeř celý zápas výborně bruslil a vždy v pravý okamžik dokázal skórovat,“ pochválil hráče Wild Sharp. „Fanoušci v hale vytvořili výbornou atmosféru, která jim dodávala energii. Byla to zábava hrát v takovém utkání. Jen mě mrzí výsledek, ale i z prohry může vzejít něco pozitivního,“ dodal.
V následujících minutách byli aktivnější domácí, ale chyběla jim lepší koncovka. Teprve až pokus Chrise Portera necelých 50 sekund před koncem úvodní třetiny přinesl změnu skóre i na straně Minnesoty. Skvělou přihrávku mu poslal Erik Haula.
„Jen jsem mu klepáním o led dal vědět, že jsem volný,“ popsal Chris Porter začátek celé akce. „Pak už jsem jen pevně chytil hokejku a švihnul s ní jako v golfovém klubu. Naštěstí jsem netrefil ničí záda,“ rozpovídal se následně. „Po tomhle gólu jsme si vytvořili další šance,“ doplnil ještě.
Vyrovnání se Divoši dočkali ve 27. minutě, kdy se prosadil Haula. V poslední minutě druhého dějství pak dokonal obrat skóre Jason Pominville.
„Neděláme si to lehké, ale to už se nám v minulosti několikrát stalo,“ komentoval rychle inkasované góly forvard Minnesoty Pominville. „Sami se shodíme do jámy, ale při vyhrabávání si vedeme docela dobře. Nejprve jsme se z ní dostali, když jsme s odřenýma ušima postoupili do play off, napodruhé dnešním výsledkem.“
Po druhé přestávce navýšil vedení Wild Mikko Koivu, který zužitkoval přesilovou hru. Za hosty sice snížil Colton Sceviour, ale v závěru utkání pojistil triumf Minnesoty Jason Pominville, jenž při power play Stars poslal puk do prázdné branky.
„Je to 1:2. Teď musíme jít, ukázat solidní nasazení, nedělat si starosti s tím, co bylo. Byla to důležitá odpověď pro naše fanoušky. Zaslouží si tenhle typ hry a my chceme jít a nabídnout ji znovu. Když nás budou dál takhle podporovat, chceme jim dát znovu pořádný zápas,“ uvedl kouč Wild John Torchetti.
„Prostě jsme dnes udělali moc chyb,“ vidí příčinu prohry Dallasu jeho nejproduktivnější hráč Jamie Benn.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -