- Reklama -

Vypusťte Krakena! Tým ze Seattlu má sérii pěti výher v řadě

- Reklama -

Krakeni jsou v NHL teprve druhým rokem. Loňský ročník měli rozkoukávací, letos jsou však na vítězné vlně. Po čtvrtině soutěže jsou na druhém místě v Pacifické divizi, v 21 zápasech získali 13 výher, tři zápasy ztratili v prodloužení.

V současnosti se vezou na vlně pěti výher v řadě, kterou udrželi při životě v nedělním utkání proti Anaheim Ducks. Nejvíce se pod ní podepsali Mattty Beniers s gólem a dvěma přihrávkami a Daniel Sprong s gólem a nahrávkou. Pět posledních vítězství si postupně připsali nad New York Rangers, Los Angeles Kings, San Jose Sharks, Vegas Golden Knights a právě Anaheim Ducks.

„Podařily se nám přesvědčivé výhry. Z nich jsme načerpali sebevědomí,“ okomentoval sérii týmu kouč Dave Hakstol. Krakeni profitují z vyváženě sestaveného týmu, proti Anaheimu se střelecky prosadili útočníci ze tří útoků Seattlu. Navíc se jim parádně daří venku – z devíti utkání na hřištích soupeřů si odvezli sedm vítězství a jen jednu porážku v základní hrací době. Skvělý vstup do sezony zažívá předsezónní posila Krakenů Andre Burakovsky, který si drží průměr bodu na utkání. Poslední série výher také pomohla obránci Justinu Schultzovi k novému osobnímu rekordu, když bodoval pět zápasů v řadě (2+5). V bráně zatím vládne Martin Jones, který přišel před sezonou z Philadelphie. Někdejší gólman San Jose má po 17 zápasech 90,3% úspěšnost zákroků a průměr branek na zápas 2,58.

Podaří se Seattlu ve své druhé sezoně dostat do play-off?

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -