- Reklama -

Wayne Simmonds po 15 sezonách v NHL ukončil kariéru

- Reklama -

Někdejší ostrý hoch Wayne Simmonds ohlásil konec kariéry. Pětatřicetiletý hráč podepsal symbolický jednodenní kontrakt s Philadelphia Flyers, kteří jej ocení před zápasem s New Jersey Devils 13. dubna.

Simmonds v NHL odehrál 15 sezon, během kterých nastoupil do 1037 utkání základní části. V dresu Flyers jich odehrál 584. Ve Philadelphii zažil dvě své bodově nejvydařenější sezony – 2013/14 a 2015/2016, shodně získal 60 bodů. U Flyers plnil skoro pět ročníků roli asistenta kapitána.

Svoji stopu zanechal Simmonds i české extralize, při výluce v ročníku 2012/2013 odehrál šest zápasů za Liberec. Své angažmá bohužel předčasně ukončil kvůli rasistickým urážkám českých diváků.

V NHL naposledy nastoupil v loňské sezoně za Toronto Maple Leafs. Kvůli zraněním však nastoupil jen do 18 zápasů.

- Reklama -

„Moje kariéra se naplnila. Výrazně mě zpomalila řada zranění, která jsem utrpěl. Nemohl jsem kvůli nim už poté hrát tím stylem, kterým jsem vždy hrál a bylo to neuvěřitelně frustrující,“ okomentoval svůj konec Simmonds. Z týmových úspěchů si připsal zlato na MS hráčů do 20 let a stříbro ze seniorského šampionátu. Jeho přínos pro hokejovou komunitu byl v roce 2019 oceněn Mark Messier Leadership Award.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -