- Reklama -

All-Star Game čeká další revoluce, bude se hrát ve třech

- Reklama -

V touze po zatraktivnění upadajícího Utkání hvězd hledá NHL další a další způsoby, jak přitáhnout zájem hokejových fanoušků. Pro letošní exhibici konanou v Nashvillu se shlédla v novince, kterou už používá při prodlouženích, totiž hře se třemi muži v poli na každé straně. Na rozdíl od klasických zápasů však proti sobě budou při All-Star Game nastupovat zredukované týmy po dobu dvaceti minut.
Na oltář inovace však padne poměrně silně sledovaná událost „hvězdného víkendu“, kterou liga s velkou slávou představila v roce 2011 – draft, při kterém si kapitáni obou mužstev volili své spoluhráče. Účastníka ASG totiž NHL nehodlá rozdělit jen do dvou skupin, jak tomu bylo v minulosti, nýbrž do čtyř na základě divizní příslušnosti.
Každý výběr by měli tvořit dva nebo tři gólmani a devět či deset mužů v poli. Podle představ autorů nové koncepce spolu nejprve svedou dvacetiminutové souboje divizní výběry každé z konferencí (Atlantická proti Metropolitní a Pacifická proti Centrální), v závěrečné „třetině“ se utkají vítězové o titul ligového krále. Aby se zvýšila motivace hokejistů, měla by být údajně mezi členy nejlepšího výběru rozdělena relativně vysoká peněžní částka.
Všechny uvedené zprávy jsou zatím neoficiální a pocházejí od komentátora TSN Boba McKenzieho, obvykle však dobře informovaného. NHL by měla své plány pro All-Star Game a další aktivity konané o poslední lednovém víkendu zveřejnit někdy během dneška.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -