- Reklama -

Anderson se po dvouměsíční pauze vrátil do branky Senators a vychytal nulu. Aplaudovala mu celá hala

- Reklama -

Brankář Ottawy Senators Craig Anderson si naposledy zachytal 5. prosince 2016 proti Pittsburghu. Poté dostal od vedení týmu volno, aby mohl být po boku své ženy Nicholle, která bojuje s rakovinou krku. Do branky Senátorů se ve včerejším zápase proti Islanders postavil po 69 dnech, a hned přispěl 33 zákroky k výhře 3:0. Po konci utkání skandovala ottawská hala jeho jméno.
„Ten způsob, jakým se město a organizace Senators ke mně zachovaly a umožnily mi být manželem a tátou, je jako splněný sen. Rodina je na prvním místě a oni to jen potvrdili, nemám dostatek díků pro město a organizaci,“ prohlásil po konci zápasu pro televizní stanici TSN hrdina večera.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Anderson v pátek vedení týmu oznámil, že se cítí připraven na utkání proti Ostrovanům. „Chtěl jsem mít jistotu, že jsem připravený, a po tréninku jsem se cítil sebevědomě. Abyste se vrátili, musíte si být jistí. Hodně jsme pracovali s trenérem brankářů Pierrem Groulxem… Můžete dělat jen brankářské cviky. Když se vrátíte zpátky do plného tréninku, je to něco jiného, najednou vás čeká hodně chumelenic, odrazů a sledování puku. Na to jsem se poslední dva dny zaměřil a cítil jsem se dostatečně sebevědomě na to, abych mohl dnes večer nastoupit,“ dodala první hvězda utkání.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Pětatřicetiletý Anderson v této sezoně dosud odchytal dvacet zápasů, v nichž si připsal třináct výher, šest porážek, jednu prohru v nastaveném čase a čtyři čistá konta. Průměrně inkasuje 2,34 branek na utkání a úspěšnost zákroků si drží na 92,7 %.
Tweet Nicholle Anderson před zápasem s Islanders: „Nemůžu být šťastnější, když v našem životě zase vidím normálnost. Do toho, chlapi!“


Okouzlen Andersonovým výkonem byl i kouč Ottawy Guy Boucher. „Pokračuje ve výkonech, které předváděl předtím, než odešel. Díky němu vypadá vše jednoduše. Čelil tvrdým střelám. Islanders jsou skvělým ofenzivním týmem. Když se podíváte na to, jak kontroloval odrazy, nebo jak je zneškodnil, dokazuje vám, že jde o velmi zkušeného hráče. Chytal úžasně,“ pěje slova chvály na Andersonovu adresu Boucher.
Také hráči New Yorku Islanders ocenili Andersonův výkon. „Byl opravdu dobrý. Je těžké, čím prochází. Osobně ho neznám, ale přeju mu vše nejlepší. Nechtěli jsme, aby vychytal nulu, ale občas musíte smeknout klobouk,“ shrnul za všechny hráče Ostrovanů útočník Josh Bailey.

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -