- Reklama -

Bezzubí Žraloci hledají ztracenou jiskru

- Reklama -

Střelecká převaha někdy prostě nestačí. O tom se v posledních zápasech měrou vrchovatou přesvědčili hráči San Jose. I když pokaždé přestříleli své soupeře (třeba Buffalo poměrem 30:14), v ani jednom z minulých čtyř utkání nedokázali zvítězit. Vybojovali pouze dva body za porážky po samostatných nájezdech. Nic jim nebylo platné ani to, že měli třikrát výhodu domácího prostředí.
„Čím více se snažíme, tím je to horší,“ komentoval nezdary svého týmu útočník Joe Pavelski. Jako kdyby si na mužstvo Sharks zasedla slečna ironie. Poslední vítězství si americký tým připsal 16. listopadu na ledě Caroliny, kterou zdolal 2:0. Paradoxně jej tehdy Hurricanes přestříleli zdrcujícím poměrem 45:18.
„Každý zápas je klíčový. Nemůžeme k věcem přistupovat laxně a věřit, že se vyřeší samy bez našeho přičinění. Teď se pohybujeme v nebezpečných vodách. Příští tři domácí utkání budou nadmíru důležitá, ale se stejným pocitem musíme nahlížet i na všechny následující. Nyní se musíme vydrápat z propasti a znovu se postavit na pevnou zem,“ řekl trenér Todd McLellan.
Žraloci naposledy neuspěli s Calgary, když prohráli 0:2. Ke vstřelení byť jediné branky jim nestačilo ani 32 střel. A to ještě obětavost hráčů hostujícího týmu zastavila dalších 30 střeleckých pokusů. „Tohle výrazně otupuje naše ofenzivní výpady. Musíme se na to zaměřit a najít cestu ke změně,“ řekl po utkání McLellan.
Útočné strádání není pouze záležitostí zápasu proti Calgary. Více jak dvě branky vsítili hráči Sharks pouze v jednom z posledních devíti utkání. „Myslím, že šancí máme dostatek. Jakmile prolomíme střelecké trápení, tak věřím tomu, že se vrátíme na vítěznou vlnu,“ popsal svoje pocity útočník Patrick Marleau. „Byly to nepříjemné porážky, zvláště když si vyberete takovou porci smůly. Ale v určité chvíli se to musí obrátit k lepšímu,“ dodal jeho spoluhráč Joe Pavelski.
San Jose je momentálně na 10. místě v Západní konferenci. Povzbuzujícím faktorem budiž to, že Sharks odehráli dvě třetiny zápasů na kluzištích soupeřů. Ale aby z toho mohli těžit, musí nejdříve vylepšit svojí domácí bilanci. V SAP Center doposud vyhráli jen dvakrát, poraženi byli v šesti případech.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -