- Reklama -

Blues získali do defenzivy hvězdu

- Reklama -

Hvězdný obránce Justin Faulk se stěhuje z Caroliny do St. Louis, se kterým následně podepsal sedmiletý kontrakt na 45,5 mil. dolarů.
Spolu s Faulkem putovala k Blues také volba v pátém kole draftu 2020. Opačným směrem míří zadák Joel Edmundson, útočník Dominik Bokk a volba v sedmém kole draftu 2021.


Záhy po trejdu se mistrovský celek dohodl s novou posilou na smlouvě s cap hitem 6,5 miliónů. Jeho současný – platný ještě příští ročník – činí přitom 4,83 mil. dolarů.
„Justin přichází s velmi dlouhým a silným životopisem, jelikož je to hráč, který má v lize své zkušenosti. Má 27 let a je na vrcholu své hokejové kariéry,“ uvedl k nové posile generální manažer Blues Doug Armstrong. „Cítíme, že je pro dnešní NHL jako šitý. Umí bruslit, dokáže převážet puk, hraje v přesilovkách i oslabeních…“
Faulk byl draftován v roce 2010 z 37. místa. Od té doby naskočil do 559 duelů, v nichž hájil výhradně barvy Canes. Rodák z Minnesoty má na svém kontě 258 bodů.
Další tváří trejdu je Edmundson, který v létě absolvoval arbitráž, jež mu přiřkla roční kontrakt v hodnotě 3,1 miliónů. 26letý Švéd odehrál v minulé sezóně 64 zápasů se ziskem 11 bodů (2+9).
Bokk je 19letou nadějí, která přišla na řadu během loňského draftu jako 25. v pořadí. Poslední dva roky strávil v nejvyšší švédské soutěži.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -