- Reklama -

Co jsi sypal, Shawne? Horcoff dostal za doping trest na 20 zápasů

- Reklama -

Do konce první březnové dekády nesmí na led a ještě přijde o 357,5 tisíce dolarů. Anaheimský útočník Shawn Horcoff neprošel dopingovými tresty NHL a liga mu na dvacet utkání zastavila činnost. Podle ustanovení kolektivní smlouvy musí 37letý veterán navíc podstoupit odvykací program.
Vedení NHL k celé záležitosti více informací neposkytne. Ducks ústy generálního manažera Boba Murrayho vzkázali, že rozhodnutí respektují a zároveň podpoří svého hráče během léčení. Dozvědět se více lze pouze na základě vyjádření samotného Horcoffa, pokud přistoupíme na jeho interpretaci zveřejněnou prostřednictvím hráčské unie NHLPA.
„Když jsem se zotavoval ze zranění, které jsem na podzim utrpěl, vyzkoušel jsem léky, kterým jsem věřil, že by mohly urychlit léčebný proces. Ačkoliv jsem si nebyl vědom, že nejsou povolené, neříkám to jako omluvu. Měl jsem si to zjistit a ověřit u lékařů zapojených do antidopingového programu,“ říká Horcoff.
„Přijímám plnou odpovědnost za své jednání a lituji ho. Během celé své kariéry jsem se cítil být poctěn, že můžu hrát hokej. Lituji dopadu, který tahle věc může mít na můj tým a naše fanoušky. Těším se, až se budu moci vrátit na led a pomoci v boji o play off.“
Horcoff letos vynechal jediný ze 46 zápasů Kačerů a zaznamenal šest branek a čtyři asistence. Po patnácti sezónách v NHL se dlouholetý hráč Edmontonu, který před příchodem do Anaheimu oblékl na dva roky dres Dallasu, blíží k metě tisíce startů v základní části.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -