- Reklama -

Děsivý moment! Weber trefil Vlasice pukem přímo do hlavy

- Reklama -

Obránce San Jose Marc-Edouard Vlasic zbklokoval v letošním play off National Hockey League hromadu soupeřových střel, ale ránu, kterou schytal ve včerejším domácím utkání proti Nashvillu, si bude hodně dlouho pamatovat.
Vše se seběhlo v závěru sedmé minuty třetí třetiny. Zadák Predátorů Shea Weber se zrovna chystal zužitkovat přesilovou hru a napřáhl na modré čáře ke své pověstné ráně. Puk se odrazil od nohy clonicího centra Sharks Nicka Spalinga a zasáhl Vlasice přímo do ochranného hledí na helmě. Byla to pořádná a nečekaná pecka, která rodáka z Montrealu doslova knokautovala.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Vlasic se těžce zvedal z ledu a není divu, rychlost střely byla údajně vyšší než 108 mph (173,809 km/h). Kanadský hokejista měl obrovské štěstí, úder pukem do hlavy přečkal bez úhony na zdraví. „Myslím, že puk promáčkl plexi a udeřil mě to do tváře,“ uvedl Vlasic po zápase a současně jedním dechem ujišťoval přítomné novináře: „Jsem v pořádku.“
I když byl chvíli otřesený, vynechal pouze jedno střídání a potom se zase vrátil do hry. Vlasic potvrdil, že v inkriminovaném momentu neměl čas uhnout. „Při té rychlosti jsem neměl vůbec čas reagovat. Nic jsem neviděl. Ale blokovaní střel je zkrátka součástí hry, nebo není…,“ konstatoval Vlasic.
„Byl to děsivý moment,“ řekl parťák Vlasice z obranné dvojice Roman Polák. „Především když se jedná o Webera, který má ohromnou ránu. Vždycky jsou to hrůzu nahánějící situace, ale díky Bohu, že ho to trefilo do ochranného štítu. Vidět spoluhráče, jak po takové ráně leží na ledě, zatřese s každým.“
Kdyby se Vlasic zranil, byla by to pro Sharks citelná ztráta, to je všem jasné! Devětadvacetiletý borec je nedílnou součástí defenzívy kalifornského celku. V sedmi zápasech sice nahrál jen na dvě branky, ale s pěti kladnými body je nejlepší v ostře sledované bilanci účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech.
„V tu toto chvíli se cítím opravdu dobře. Lépe mi být ani nemůže,“ míní Vlasic. „Marc měl velké štěstí,“ sdělil hlavní kouč Sharks Peter DeBoer. „Střela Webera zasáhla hlavu, ale naštěstí nosí tihle hráči ochranné plexi na helmě.“

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -