- Reklama -

Detroit přihlásil Mrázka k arbitráži

- Reklama -

Dva hokejisté Detroitu se letos rozhodli postěžovat si u nezávislého soudce na výši svého platu. Jsou jimi brankář Jared Coreau a obránce Danny DeKeyser. Klub využil stejné možnosti pouze v jednom případě a povolal k arbitráži českého gólmana Petr Mrázka (datum arbitráže: 27. červenec).
Už včera si mohli Red Wings odškrtnout z letošního seznamu první jméno. Čtyřiadvacetiletý Coreau totiž dokázal najít s generálním manažerem Kenem Hollandem společnou řeč i bez prostředníka. Zástupci obou stran se dohodli na dvouleté smlouvě v celkové hodnotě 1,225 miliónu dolarů.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Rodák z Perthu (provincie Ontario) strávil poslední tři roky v nižších profesionálních soutěžích ECHL a AHL. V minulé sezóně odchytal za záložní celek Grand Rapids Griffins (AHL) 47 utkání (29 výher) s úspěšností zákroků 92,2 procenta a průměrem gólu na zápas 2,43. V šesti utkáních udržel čisté konto.
Vyřešení platových neshod bez asistence nezávislého soudce by určitě potěšilo i Petra Mrázka, jemuž skončila roční smlouva na 738 tisíc dolarů a 1. července se stal chráněným volným hráčem.
Zámořští experti očekávají, že se Mrázek a Rudá křídla s předstihem dohodnou na víceleté smlouvě s průměrným ročním výdělkem pohybujícím se mezi čtyřmi až pěti miliony dolarů. Výsledkem arbitrážního řízení by byl maximálně dvouletý kontrakt.
V základní části uplynulé sezóny National Hockey League odchytal ostravský rodák 54 zápasů s průměrem 2,33 obdržené branky na zápas, úspěšností zákroků 92,1 procenta a čtyřikrát udržel čisté konto. Ve třech duelech play off měl průměr 1,36 gólu na utkání, úspěšnost 94,5 procenta a vychytal jednu nulu.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -