- Reklama -

Mrázek „uklidňoval“ Gudase a už si pro něj jel gólman soupeře

- Reklama -

Chicago si smlslo na Anaheim Ducks a Češi byli u toho pořádně vidět! Petr Mrázek 27 úspěšnými zákroky k výhře 7:2 a při potyčce se nebál pustit se do rozparáděného Radka Gudase, který už v té chvíli měl svého soupeře. Dokonce se v jeden moment schylovalo k bitce brankářů! Na tu však nedošlo.

Hlavní hvězdou však nebyl Mrázek, ale jeho parťák a jednička posledního draftu Connor Bedard. Talentovaný forvard proti Anaheimu odehrál svůj nejlepší zápas v kariéře, když se blýskl dohromady pěti body za branku a čtyři asistence. Proti Coyotes o pár dní dříve zvládl tři body za dva góly a nahrávku.

„Snažím se jít do každého utkání se stejným nastavením a vždy odvést maximum pro tým. Užívám si to. Prožil jsem osm duelů, ve kterých jsem se ani jednou netrefil. Nyní mi to tam začalo zase padat. Na období, kdy se mi střelecky nedařilo, jsem díky tomu rychle zapomněl,“ povídal po zápase Bedard. Ten se tak stal teprve druhým teenagerem v historii NHL, který v rozmezí dvou duelů zkompletoval hned osm bodů. Před ním to dokázal pouze v březnu roku 1982 Dale Hawerchuk, jenž ve dvou po sobě jdoucích startech zvládl čtyři trefy a stejný počet nahrávek.

- Reklama -

Bedard má ve své nováčkovské sezoně na kontě už 51 bodů za 20 branek a 31 asistencí. Na tuhle porci mu navíc stačilo pouhých 52 startů, prakticky si tak drží průměr bodu na zápas.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -