- Reklama -

Eliáš pomohl ukončit sérii porážek New Jersey. Mezi střelce se v pátek zapsali Plekanec, Michálek a Sekáč

- Reklama -

National Hockey League měla v pátek na programu pět zápasů. Hokejisté New Jersey porazili Montreal 3:2 po samostatných nájezdech a ukončili tak sérii šesti porážek. Jednu z branek poraženého celku vstřelil Tomáš Plekanec.


Vstupte do světa statistik NHL


Český forvard v 15. minutě odpověděl na úvodní trefu Stefana Matteaua, když v přesilovce napřáhl z hranice pravého kruhu a propálil všechno, co mu stálo v cestě. Před bránou Devils odvedl dobrou práci Brendan Gallagher, který bránil gólmanovi Keithu Kinkaidovi ve výhledu. Joe Petry krátce poté skóre otočil, za New Jersey vyrovnával ve druhé části Reid Boucher.
Víc branek už diváci neviděli, a tak zápas dospěl do penaltového rozstřelu. V něm se prosadili pouze domácí hráči, konkrétně Jacob Josefson a Patrik Eliáš. Rozhodující nájezd proměnil Josefson, na něhož v úvodu třetí série navázal povedenou fintou Eliáš. Osmatřicetiletý rodák z Třebíče nejprve naznačil pohyb, a když se gólman Dustin Tokarski rozplácl v brankovišti, pohodlně zasunul puk za jeho záda.
Chicago ztratilo dvoubrankové vedení na ledě Buffala a necelé dvě minuty před koncem základní hrací doby dokonce prohrávalo 2:3. Jenže pak začal úřadovat kapitán Blackhawks Jonathan Toews a dvěma góly v rozmezí 47 sekund strhl vítězství na stranu svého týmu. V dresu domácích dvakrát skóroval Marcus Foligno.  Na všechny branky Sabres přihrál dvacetiletý finský zadák Rasmus Ristolainen.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru

- Reklama -

Dvanáctigólovou nadílku připravili fanouškům v American Airlines Center hokejisté Dallasu a St. Louis. Tři branky padly dokonce v rozmezí pouhých třiadvaceti vteřin. O výhru Blues v poměru 7:5 se nejvíce přičinil Jaden Schwartz, který vstřelil tři branky. Dvakrát rozvlnil síť domácí svatyně Patrik Berglund, obránce Zbyněk Michálek dal jeden gól a na další přihrál.
První třetina skončila 1:1, ovšem začátek té druhé byl pořádně bláznivý. V čase 20:15 se podruhé v utkání zapsal mezi střelce Berglund, asistenci si připsal Dmitrij Jaškin. O 17 vteřin později navýšil náskok St. Louis Schwartz, ale šest sekund po vhazování ve středovém kruhu snížil Jamie Benn. Stejný hráč se pak v polovině zápasu přihrávkou a další trefou do černého postaral o obrat skóre.
Antoine Roussel navíc v 36. minutě poslal Stars do dvoubrankového vedení, ale ani to jim nakonec nestačilo na vítězství. Schwartz těsně před druhou přestávkou snížil a Michálek v 45. minutě vyrovnával na 5:5, když jeho nahození před branku srazil za záda vlastního gólmana Trevor Daley. Alex Pietrangelo poté zařídil vítězný gól a Schwartz střelou do prázdné branky zkompletoval svůj druhý hattrick v NHL.
San Jose udrželo naděje na účast v play off, kde nechybělo posledních deset sezón, vítězstvím nad Arizonou 3:1. Gólem a přihrávkou se o to postaral Logan Couture, kterému na první branku zápasu přihrával Tomáš Hertl. Patrick Marleau zaznamenal dvě asistence. Do konce základní části zbývá Sharks odehrát čtyři zápasy. V tabulce Západní konference jsou momentálně na desátém místě s tříbodovou ztrátou na osmé Los Angeles. Arizona prohrála devět z posledních jedenácti zápasů.
Alespoň teoretickou šanci na postup do vyřazovací části soutěže si udrželo Colorado, které otočilo klání na ledě favorizovaného Anaheimu. Hosté se v čase 6:33 dostali do vedení po pohotové střele Johna Mitchella, ale za necelou minutu bylo srovnáno. Avalanche chybovali při založení útočné akce, puku se chopil Jiří Sekáč, který okamžitě vyrazil na zteč a parádním blafákem do bekhendu vyrovnal.
Stejný hráč pak ještě v první třetině zadovkou uvolnil Coreyho Perryho, který zamíchal pukem za brankou, a Rickard Rakell po jeho přihrávce dostal Ducks do vedení. Jenže potom už stříleli branky jen Laviny z Denveru. Nejprve v 37. minutě zužitkoval přesilovou hru Gabriel Landeskog, v poslední třetině na něj navázali Matt Duchene s Dennisem Everbergem. Prvně jmenovaný zakončil únik přes celé kluziště střelou mezi betony Johna Gibsona, na konečných 4:2 upravil do prázdné branky Everberg.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -