- Reklama -

Erik Karlsson je po operaci a zřejmě nestihne začátek nové sezóny

- Reklama -

Erik Karlsson se ve středu podrobil operaci nohy a čeká jej několikaměsíční pauza. Švédský obránce tak s největší pravděpodobností nestihne zářijový přípravný kemp Ottawy, dokonce mu hrozí, že nestihne ani začátek nové sezóny National Hockey League.
„Erik dnes v Charlotte (Severní Karolína) podstoupil operaci. Jejím cílem bylo napravit potrhané šlachy na levé noze,“ uvedl na webových stránkách kanadského klubu generální manažer Senátorů Pierre Dorion.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Jedná se o zranění, které si Karlsson přivodil v play off. Odhalila ho až magnetická rezonance. Ta byla součástí komplexního lékařského vyšetření, jež bylo prováděno po skončení sezóny,“ vysvětlil doplnil čtyřiačtyřicetiletý rodák z Ottawy.
„Erikova rekonvalescence by měla trvat čtyři měsíce, což nám dává jistou naději, že se stihne plně uzdravit do začátku ročníku 2017-18,“ doplnil Dorion.
Karlsson nebyl v pořádku už na konci základní části NHL. Po prvním kole play off přiznal, že hrál víc než měsíc se dvěma vlásečnicovými frakturami v noze, ke kterým přišel blokováním střely 28. března v utkání s Philadelphií. Vynechal pět z posledních sedmi zápasů sezóny, do play off byl ale zpět.
Rodák z Landsbro byl nejproduktivnějším hráčem Ottawy v dlouhodobé části soutěže i v play off. Třetí nejproduktivnější zadák letošního ročníku NHL nasbíral 71 bodů, v 77 utkáních zaznamenal 17 branek a 54 přihrávek. V bojích o Stanley Cup získal 18 bodů (2+16) v 19 zápasech.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -