- Reklama -

Zapněte si pásy! Tučňáci míří s novou posilou za Stanley Cupem

- Reklama -

Švédský obránce Erik Karlsson přiznal nadšení z nedávné výměny ze San Jose do Pittsburghu.

V novém působišti by si rád splnil sen získat Stanley Cup, který zatím v jeho sbírce úspěchů chybí. Za sebou má 14 sezón, přičemž ta minulá byla pro něj individuálně nejúspěšnější. Stal se prvním bekem od roku 1992, který se v základní části NHL dostal na metu 100 bodů.

V roce 2019 podepsal osmiletou smlouvu se San Jose, která mu garantuje plat 11,5 mil. dolarů. Právě výše kontraktu znamenala hlavní důvod, proč se jej Sharks snažili vyměnit.

- Reklama -

„Byl jsem nadšený z toho jít do týmu, ve kterém je šance bojovat o Stanley Cup,“ uvedl Karlsson. „Vždy to byla moje největší meta…Proti Pittsburghu jsem hrál vícekrát…Tento tým umí vítězit.“

Za sebou má životní sezónu, té ale předcházely tři ročníky, ve kterých zaostal za očekáváními. I vinou zdravotních problémů v nich vynechal několik utkání. V nové sezóně však ukázal, že ve věku 33 let nadále patří k ligové elitě.

„Miluju hokej a stále mě nesmírně baví. Myslím si, že jsem v uplynulé sezóně znovu našel radost ze hry,“ přiznal Karlsson.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -