- Reklama -

Florida a Islanders před pátým utkáním: hosté oslabeni, domácí možná s posilou

- Reklama -

Tři a půl týdne poté, co mu soupeřova střela přivodila zlomeninu lýtkové kosti, je Vincent Trocheck připravený k návratu do sestavy Panthers. Zatím sice není jisté, zda trenér Gerard Gallant jeho služeb opravdu využije, ale už jen mít tuhle alternativu je při nerozhodném stavu série s Ostrovany dobrá zpráva.
„Neříkám, že dnes večer určitě nastoupí, rozhodovat se budeme až těsně před utkáním,“ upřesňuje Gallant. „Bruslí velmi dobře, cítí se dobře, takže rozhodovat bude o čem.“
Pokud 22letého centra zařadí do sestavy, bude to do středu třetího útoku mezi Jiřího Hudlera a Teddyho Purcella. Vedle nich se v dosavadním průběhu play off vystřídalo několik mužů (a to i během jednoho utkání), což se projevilo i na výkonech obou posil přivedených při uzávěrce přestupů. Český forvard zatím zaznamenal jen jednu asistenci, jeho kanadský kolega se může alespoň pochlubit dvěma zásahy do černého.
„Když k nim budeme moci Vincenta přiřadit, bude to skvělé. Je to šikovný kluk, kterému by se s nimi mohlo dařit. A pokud ne, můžeme protočit sestavu,“ má naplánováno kouč Panterů.
Nejzkušenější člen jeho výběru Jaromír Jágr přehnaná očekávání raději krotí. „Během základní části hrál Trocheck skvěle, byl asi největším překvapením v našem týmu, ale nesmíte zapomínat, že vynechal spoustu zápasů. Nemohl dělat nic, ani pořádně trénovat, nebude pro něho snadné naskočit do utkání. Na druhou stranu, spousta hráčů už musí být unavených, takže Vincent by vedle nich mohl vypadat dobře.“
Zda se český veterán dočká spoluhráčova návratu, zatím není stoprocentní. Je však jisté, že poprvé v sérii bude moci změřit síly s kamarádem Markem Židlickým. Kladenského odchovance se Islanders chystají nasadit místo zdravotně indisponovaného obránce Ryana Pulocka, který kvůli zranění v horní části těla vypadne na týden až dva ze hry. V případě nepostupu Ostrovanů pro něho sezóna tedy už skončila.
„I přes své mládí hrál velice dobře. Je nepříjemné přijít o dalšího hráče. Ryan nám hodně pomáhal při přesilovkách,“ truchlí kouč Jack Capuano, kterému kromě jednadvacetiletého nováčka chybí vzadu i Brian Strait a z ofenzívy  mu nedávno vypadl Anders Lee. Už delší dobu jsou na marodce brankářská jednička Jaroslav Halák a útočník Michail Grabovskij.
„Židlický je ale zkušený borec a s Hickeym už dohromady něco odehráli,“ dodává Capuano.

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -