- Reklama -

Góly českých hokejistů pomohly k výhrám, trefili se Sekáč, Palát a Erat

- Reklama -

Třikrát se dokázali prosadit čeští hokejisté v pěti zápasech pondělního programu National Hockey League a pokaždé se jejich tým radoval z vítězství. Jiří Sekáč (na snímku) dal první gól Montrealu, Ondřej Palát uzavřel výhru Tampy Bay a Martin Erat přispěl k triumfu Arizony.
Po osmi zápasech bez vstřeleného gólu mohl Jiří Sekáč propadnout panice. Jenže on místo toho zabojoval a svým čtvrtým gólem v ročníku pomohl Montrealu k výhře 4:3 na ledě Colorada. Talentovaný forvard otevřel skóre zápasu v 9. minutě, kdy úspěšně zakončil rychlé přečíslení tři na dva.
Dvaadvacetiletý odchovanec Kladna si z levé strany najel do obranného pásma soupeře místo očekávané přihrávky volil střelu zpoza obránce Nicka Holdena, která dokonale zaskočila brankáře Calvina Pickarda. Asistenci si připsal gólman Habs Carey Price.
Výhra Montrealu se ale nerodila lehce. Domácí vedli 2:1 a 3:2, nakonec však odcházeli z ledu Pepsi Center se sklopenou hlavou. V čase 35:16 vyrovnal obránce P.K. Subban na 3:3 a v 54. minutě si tentýž hráč připsal asistenci u rozdílové trefy Maxe Paciorettyho (1+1).
Potřetí v sezóně na sebe narazili hokejisté NY Rangers a Tampy Bay a znovu se vedlo lépe Bleskům. Zásluhu na tom má i nejproduktivnější český hráč včerejšího dne Ondřej Palát, který brankou a přihrávkou přispěl k vítězství floridského celku v poměru 6:3. Palát nejprve v 7. minutě přikopl bruslí puk na hokejku Tyleru Johnsonovi a ten ranou do odkryté sítě poslal hosty do vedení 1:0.
Na zápis do střelecké listiny si rodák z Frýdku-Místku musel počkat až do poslední třetiny, do které vstupovaly oba týmy za nerozhodného stavu 3:3. Misky vah překlopil na stranu Bolts Brett Connolly, jenž v čase 45:34 zužitkoval přesilovou hru. O 84 sekund později se podruhé v duelu prosadil Johnson (2+1), střeleckou pozici mu pomohl připravit Radko Gudas. V poslední minutě pak zpečetil výsledek trefou do prázdné branky při power play Jezdců Palát.
Zatímco Tampa Bay se momentálně dělí s Montrealem o první příčku ligové tabulky (36 bodů), aktéři včerejšího hokejového klání v edmontonské aréně Rexall Place mají úplně jiné starosti. Velkou mizérii prochází především hráči Oilers, kteří podlehli Arizoně 2:5 a připsali si už desátou prohru v řadě. Jedním gólem se na tom podílel také Martin Erat.
Domácím se nepovedla druhá třetina, kterou prohráli 0:4. Klíčovou pasáží utkání byl úsek mezi 21. a 22. minutou. Coyotes v ní otočili průběžné skóre z 0:1 na 2:1 dvěma góly Tobiase Reidera, oba padly v oslabení a dělilo je pouhých 58 sekund. V druhém případě těžil ze spolupráce s Martinem Hanzalem. Erat se dostal ke slovu v úvodu třetí části poté, co se k němu od zadního mantinelu odrazila rána Michaela Stonea. Pátou trefou v sezóně zvýšil vedení Kojotů na 5:1.
David Pastrňák si připsal první bod v NHL. Ovšem ani jeho asistence u branky Brada Marchanda nebyla Bostonu nic platná. Medvědi prohráli v Anaheimu 2:3. Po prohrách ve dvou předchozích zápasech přepnuli Ducks do vítězného módu Sami Vatanen, Devante Smith-Pelly a Matt Beleskey. Posledně jmenovaný si svou dvanáctou trefou v ročníku vytvořil nové střelecké maximum sezóny. Oporou domácího celku byl Frederik Andersen, jenž zneškodnil 32 střel.
Hokejisté Columbusu ukončili sérii šesti proher, když zvítězili 2:1 nad Floridou. Blue Jackets vedli od 16. minuty, Ala Montoyu překonal Matt Calvert. Cestu k teprve sedmé výhře v ročníku si zkomplikovali v úvodu prostředního dějství, kdy v oslabení dovolili skórovat jedničce posledního draftu Aaronu Ekbladovi. Nerozhodný stav zlomil v 51. minutě Boone Jenner. Modrokabátníci porazili Pantery už podeváté v řadě.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -