- Reklama -

Holtby nedokončil trénink Caps. Bude v pořádku, tvrdí trenér Trotz a náhradníka zatím nepovolal

- Reklama -

Přestože gólman Washingtonu Braden Holtby nedokončil úterní trénink týmu, není prý důvod se obávat, že by nestihl dnešní zápas na ledě Philadelphie.
„Braden opustil trénink po kolizi se spoluhráčem. V podstatě se jen necítil dobře. Uvidíme, jak na tom bude zítra, ale předpokládám, že do utkání nastoupí,“ komentoval zranění svého svěřence hlavní kouč Capitals Barry Trotz.
V úvodních třech zápasech série proti Flyers byl Holtby velkou oporou Capitals. Na cestě ke třem výhrám zastavil 91 z 93 střel. „Když dáte jeden gól ve dvou zápasech, moc toho nevyhrajete. Holtby byl ale výborný, uznávám,“ uvedl po druhém duelu na ledě Washingtonu forvard Letců Jakub Voráček.
S procentuální úspěšností zákroků 97,8 i s průměrem 0,67 obdržené branky na zápas je Holtby nejlepším brankářem nadstavbové části soutěže, pokud tedy nebudeme počítat Frederika Andersena (Anaheim), jenž nastoupil prozatím jen v jednom utkání a hned v něm udržel čisté konto.
„V play off musí člověk zatnout zuby a hrát i přes drobné zdravotní potíže. Jakmile začne zápas, vše jde stranou. Chcete chytat a vyhrát,“ řekl Holtby, jenž si po tréninku ledoval koleno na levé noze.
„Když odešel z ledu, řekl trenérovi gólmanů (Mitch Korn), že si dá chvilku pauzu,“ prozradil Trotz.
Činovníci nejlepšího celku základní části National Hockey League zatím nebudou povolávat náhradníka ze záložního celku Hershey Bears (AHL). „Pokud to bude nezbytně nutné, tak to uděláme, ale zatím to neplánujeme,“ sdělil Trotz.
Když Capitals dnes ve Wells Fargo Center vyhrají, stanou se prvním týmem letošního play off NHL, který postoupí do druhého kola. „Vedeme 3:0, ale pořád to nic neznamená. Ještě musíme udělat jeden krok,“ konstatoval obránce Caps John Carlson.
Letci z Philadelphie jsou v hodně nepříjemné situaci, flintu do žita však rozhodně nehází. Do dnešního duelu nastoupí s odhodláním soupeře potrápit a nedat mu nic zadarmo.
„Ještě nejsme vyřazeni. Nevzdáváme se, jako jsme se nevzdávali celou sezónu. Dobře se na další zápas připravíme a vyhrajeme,“ slíbil fanouškům Flyers kouč Dave Hakstol.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -