- Reklama -

Hvězdy týdne: Parise, Elliott, Kessel

- Reklama -

Nejlepší zakončovatel, neprůstřelný brankář, nejproduktivnější hráč. Taková sestava se sešla při vyhlašování tradiční ankety hodnotící nejzářivější výkony uplynulých sedmi dnů v NHL.
Tím ostrostřelcem je Zach Parise z Minnesoty, kterého ovšem můžeme stejně tak najít na čele statistik za sledované období. Jednatřicetiletý útočník nasbíral ze tří startů 5 gólů a 2 asistence.
Jednu hned v úterním zápase s Los Angeles, který Divoši vyhráli 2:1. Mnohem výraznějším způsobem přispěl o dva dny později k vítězství 6:2 nad Calgary – potřetí v sezóně zaznamenal hattrick (v této kategorii vede letošní pořadí) a přidal další nahrávku. V sobotním duelu s Coloradem (4:0) o poslední postupovou příčku Západní konference započetli Parisemu dvě branky, ta první byla zároveň vítěznou.
Gólman St. Louis Brian Elliott mohl klidně figurovat na prvním místě týdenního hodnocení, jen kdyby se zápas s Vancouverem neodehrál už minulou sobotu. Kanadský hokejista totiž ve zmiňovaném utkání odstartoval svoji sérii neprůstřelnosti, k níž v dalším utkání se San Jose a při odvetě s Kosatkami přidal další dvě nuly.
Pod úterní výhrou 1:0 nad Žraloky je Elliott podepsán 37 zákroky, při pátečním shutoutu s Canucks (4:0) mu stačilo předvést patnáct zákroků. Dodejme ještě pro pořádek, že v sobotu na svého kolegu navázal také Jake Allen, takže Bluesmani celkově neinkasovali už 240:18 minut, což je nový klubový rekord.
Pittsburghský Phil Kessel stejně jako výše zmiňovaný Parise zaznamenal minulý týden sedm bodů, v jeho případě v poměru 2+5. Ve čtvrtek proti New Jersey ještě vyšel naprázdno stejně jako zbytek týmu (0:3), ale v důležitých duelech s Detroitem a NY Rangers už o sobě dal pořádně vědět.
Při výhře 7:2 nad Detroitem byl u pěti branek – jednu vstřelil a na čtyři přihrál. Bitvu s Jezdci, jimž by Tučňáci rádi sebrali druhé místo v Metropolitní divizi, ozdobil gólem a nahrávkou na vítěznou trefu v prodloužení.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -