- Reklama -

Tampa shání zálohu za Vasilevského. Kteří veteráni přidají v úvahu?

- Reklama -

Na jedničce Tampy Bay Andreji Vasilevském byla vidět velká únava nahromaděná předchozími dlouhými ročníky, ve kterých Lightning třikrát za sebou došli do finále. Jako parťáka, který mu kryl záda, Tampa vždy využívala veterána, který na Floridě podepsal za nižší peníze. To byl případ právě posledních tří sezony, kdy ruského fantoma jistili nejprve Curtis McElhinney a poté Brian Elliott.

Právě Elliottovy výkony však šly v poslední sezoně rapidně dolů, jeho úspěšnost zákroků se zhoršila z 91,2 % na 89,1 % a vedení Lightning tak podle všeho není nakloněno další spolupráci s tímto někdejším brankářem Philadelphie nebo St. Louis. Proti Elliotovi hovoří i jeho pokročilý věk – 38 let.

Logiku Vasilevskij – zkušená záloha však Tampa chce nejspíše udržet. V takovém případě by si z volného trhu mohla stáhnout jedno ze tří následujících jmen.

Prvním z nich je Martin Jones, který uplynulou sezonu odchytal v tandemu s Philippem Grubauerem v Seattlu. A vedl si obstojně. Navíc ze uvažované trojice je nejmladší.

- Reklama -

Druhým jménem, které se v souvislosti s Tampou objevuje, je Thomas Greiss. Sedmatřicetiletý Němec má však za sebou podprůměrnou sezonu v St. Louis a ani rok předtím v Detroitu nepůsobil příliš jistě.

Třetí variantou je slovenský veterán Jaroslav Halák, kterému post dvojky v New York Rangers vyfoukl jiný veterán Jonathan Quick. Osmatřicetiletý Slovák by tak ke své sbírce dresů Montrealu, St. Louis, Buffala, Washingtonu, New York Islanders, Bostonu, Vancouveru a New Yorku Rangers mohl přidat ještě Tampu Bay.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -