- Reklama -

Švýcaři oznámili velké posily z NHL

- Reklama -

Švýcarskou reprezentaci posílí na MS v Česku minimálně čtyři hráči z NHL. Pozvánku přijali brankář Akira Schmid, obránce Jonas Siegenthaler a útočníci Nico Hischier s Philippem Kurashevem.

Všichni čtyři se mají k mužstvu připojit od čtvrtého týdne přípravy.

Hischier, který je kapitánem New Jersey, odehrál v této sezóně 71 zápasů a získal 67 bodů (27+40). Na šampionátu se představí i jeho kluboví spoluhráči. Siegenthaler pro zranění nastoupil jen do 57 duelů a zaznamenal jeden gól a osm asistencí.

Schmid odchytal většinu ročníku na farmě v AHL, v dresu Devils se představil v 19 střetnutích s průměrem 3,15 inkasované branky na zápas a s úspěšností zákroků 89,5 procent.

- Reklama -

Kurashev z Chicaga má za sebou čtvrtou sezónu v NHL a nejproduktivnější v kariéře – v 75 kláních si připsal 54 bodů (18+36).

Švýcaři zatím nastoupili během přípravy do čtyř zápasů, ve kterých dosáhli na dvě vítězství a dvě prohry. Na MS se představí v pražské A-skupině.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -