- Reklama -

Jágr a Vrbata připravili vítězné góly, bodovali i další tři Češi

- Reklama -

Navázal na sebe soupeře v pravém rohu, podržel kotouč a ve správný čas nasměroval do kruhu přihrávku na Mikea Cammalleriho. Akce Jaromíra Jágra ze 46. minuty utkání s Ottawou zajistila Devils další výhru (sedmou z posledních jedenácti startů) a udržela jim alespoň malou naději na účast play off. Na postupové příčky ale pořád ztrácejí ještě dvanáct bodů.
Ďáblové před vlastním publikem v polovině utkání se Senátory prohrávali, ale na Lazarův gól brzy odpověděl Adam Henrique, kterému od zadního mantinelu nabil před bránu Marek Židlický. Zbytek večera patřil maskovaným mužům, až na již popisovanou výjimku na začátku třetího dějství.
Mezi New Jersey a osmým místem v konferenční tabulce jsou srovnány ještě tři týmy, nejlépe si z nich stojí Florida. Panteři si v úterý nečekaně vyšlápli na nejlepší tým Metropolitní divize, Ostrovany porazili 4:2 dokonce na jejich ledě. Dvěma brankami včetně vítězné se o to nejvíce zasloužil Jimmy Hayes. Jednu asistenci si připsal Tomáš Fleischmann, který tři z posledních čtyř utkání sledoval pouze z tribuny.
Stejně produktivní jako Hayes byl v domácím dresu nováček Anders Lee. Vyrovnaný duel rozhodla až třetí třetina. Ostrované prohráli potřetí v řadě, jejich kapitán John Tavares při svém 400. startu v NHL zaznamenal asistenci.
Radim Vrbata po půlminutě prodloužení zápasu s Winnipegem vyrazil prostředkem hřiště, počkal si na dojíždějícího Lucu Sbisu a ten už věděl, jak překonat Ondřeje Pavelce v kleci Jets. Tryskáči sice ve Vancouveru dvakrát vedli, ale hráči v modrých dresech dokázali pokaždé odpovědět a v nastaveném čase vzali věci do svých rukou.
Pavelce, kterému napočítali třicet zákroků, překonal mimo jiné i lotyšský zelenáč Ronalds Kenins, pro kterého to byl druhý gól ze tří utkání v NHL. Winnipeg se i přes porážku přiblížil v tabulce Centrální divize třetímu Chicagu, které vyšlo naprázdno v Minnesotě.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Jestřáby vychytal Devan Dubnyk. Třetí nejlepší hráč uplynulého týdne v novém působišti předvádí zázraky, během tří týdnů od výměny z Arizony už potřetí udržel čisté konto. Včerejší nula byla z kategorie těch snazších, Blackhawks ho otestovali pouze 24krát.
O ofenzívu se starala druhá formace Divochů, kapitán Mikko Koivu byl během úvodních deseti minut u dvou branek (1+1). V prostředním dějství vyslali domácí na Crawforda 24 střel, to je letošní klubový rekord. Chicago nedokázalo skórovat ani v minulém zápase, to se mu stalo naposledy v říjnu 2006.
Ze souboje dvou celků nacházejících se těsně pod čarou postupu vyšlo lépe Colorado, dlouho to ale vypadalo, že radovat se bude Dallas. V sedmé minutě využili Stars přesilovku, těsně před koncem druhé třetiny těžil z důrazného forčekingu Aleše Hemského Eric Cole. Jenže po přestávce dvakrát skórovali Avalanche – i když měli také namále, Tyson Barrie srovnával dvacet sekund před sirénou.
Nastavený čas rozuzlení nepřinesl, deset sérií samostatných nájezdů také ne. V jedenácté nejprve Hemský neprostřelil Sejmona Varlamova a poté Maxime Talbot na druhé straně poslal kotouč podél Lehtonenovy vyrážečky do sítě.
Pošesté v sezóně udržel Braden Holtby čisté konto, vyrovnal se tím dosud vedoucímu Marc-Andre Fleurymu z Pittsburghu. Na washingtonského brankáře šlo ve včerejším utkání s Los Angeles 27 střel.
Capitals byli stejně aktivní, podstatný rozdíl byl ovšem v tom, že puky z jejich holí končily v síti. Své pětisté utkání v základní části oslavil dvěma góly Troy Brouwer, švédský forvard Nicklas Bäckström se díky brance a asistenci posunul v kanadském bodování na čtvrté místo. LA Kings prohráli v americké metropoli v normální hrací době poprvé od roku 1998.
Výstupu vzhůru statistikami (na pátou pozici) se dočkal také anaheimský kapitán Ryan Getzlaf, jenž v prodloužení rozhodl o výhře Kačerů 5:4 nad Carolinou. Aby se ale vůbec mohlo hrát i po vypršení šedesáté minuty, to zařídil Corey Perry, když k úvodní brance zápasu přidal v čase 55:52 ještě další trefu.
Ducks v posledních jedenácti minutách smazali dvougólové manko a opět potvrdili, že jsou týmem, kterému svědčí vyrovnané souboje. Z 33 vítězných zápasů zdolali ve 23 případech protivníky nejtěsnějším rozdílem.
Po čtrnácti neúspěších odjížděli v úterý hokejisté Buffalo do kabin konečně se vztyčenými hlavami. Svěřenci Teda Nolana se utkali s Montrealem, jedním z mála celků, proti nimž se jim v letošní sezóně daří, a dokázali ho porazit 3:2. Rozhodující branku vsítil v závěru první třetiny bývalý kapitán Habs Brian Gionta.
V úvodním dějství se červené světlo rozsvítilo čtyřikrát, za Habs korigoval výsledek ve 45. minutě David Desharnais. Carey Price byl sice vyhlášen nejlepším hráčem uplynulého týdne, ale s ofenzívou mají Canadiens velké problémy, v posledních čtyřech zápasech skórovali pouze šestkrát.
„Majiteli“ nejdelší série porážek jsou od včerejška Maple Leafs. V Nashvillu se jim sice podařilo otočit nepříznivě se vyvíjející střetnutí a po dvou slepených gólech na začátku třetí třetiny vedli 3:2, jenže potom neuhlídali Colina Wilsona. Americký forvard nejprve nahrál na branku Mikeu Fisherovi a posléze sám překonal Berniera z dorážky.
Predators zvítězili před vlastními fanoušky podeváté v řadě a uhájili vedení v tabulce celé NHL. Wilson si šestnáctým gólem a pětatřicátým bodem vyrovnal svá dosavadní maxima.

Ani skutečnost, že nastoupili ke čtvrtému utkání během šesti dnů, nesebrala Bluesmanům všechny síly. Úterní duel s Tampou Bay ubránili, tři a půl minuty před sirénou se Vladimiru Tarasenkovi podařilo srovnat na 1:1 a v prodloužení vybojoval Jaden Schwartz druhý bod.
Asistenci u jeho branky si připsal i Brian Elliott, který podpořil snažení svých spoluhráčů třiceti zákroky. St. Louis drží třetí příčku v Západní konferenci, Lightning jsou první na východě.
Columbus s Arizonou mají úplně jiné starosti, těch se bude výrazně týkat draftová loterie. Když se tyhle dva týmy včera potkaly, hrály prim přesilovkové formace. Kojoti využili dvě ze tří nabídnutých příležitostí, Blue Jackets potrestali jedno vyloučení. Pod výhru hostů v poměru 4:1 se nejtučněji podepsal obránce Keith Yandle (0+2).
Nováček v kleci Modrokabátníků Anton Forsberg se ani ve svém druhém startu vítězství nedočkal.

- Reklama -

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -