- Reklama -

Jágr zhasl Hvězdy, Mrázek nahrál na vítězný gól

- Reklama -

Po pěti zápasech bez klopýtnutí našli hokejisté Dallasu přemožitele. Stala se jím Florida, která klub z Texasu porazila na jeho ledě vysoko 6:2. Domácím nepomohly ani dvě trefy Jamieho Benna, kterého nejproduktivnějšího hráče minulé sezóny vrátily na čelo současných statistik. Elitní desítku po včerejšku uzavírá Jaromír Jágr, který také dvakrát bodoval.
Stars šli rychle do vedení díky využité přesilovce z druhé minuty, Panteři odpověděli ve 12. minutě protiútokem a Jágrovou střelou z levé strany pod břevno. Zanedlouho už hosté vedli a v prostředním dějství svůj náskok navýšili dalšími dvěma trefami. Na počátku Ekbladovy akce v čase 21:22 byl znovu Jágr. Hvězdám nepomohlo ke zvratu ani střídání brankářů.
Na maskovaného muže se naopak mohli plně spolehnout Red Wings. Petr Mrázek ve Vancouveru třiceti zákroky přispěl k tomu, že zápas dospěl za stavu 2:2 do prodloužení, a v něm svojí dlouhou rozehrávkou skoro přes celé kluziště vyslal do rozhodujícího úniku Gustava Nyquista.
Kosatky si díky dvěma využitým početním výhodám vytvořili po dvou třetinách relativně bezpečný náskok, ale promluva kapitána Henrika Zetterberga v kabině probudila detroitské hokejisty z dřímoty. Nejvíce naslouchal Tomáš Tatar. Slovenský útočník ve 45. minutě nastartoval ve středním pásmu Teemua Pulkkinena, o půldruhé minuty později poté sám skóroval při přesilovce.
Tenhleten vlak nikde nestaví, můžou si zpívat v Montrealu. Svěřenci Michela Therriena si v sobotu v ostře sledovaném kanadském derby s Torontem zapsali už deváté vítězství v řadě od počátku sezóny – a protože všech dosáhli v normální hrací době, jde o nový ligový rekord. Brankář Carey Price byl pod silnou palbou, ale pustil jen tři z 52 střel, což mu vyneslo titul druhé hvězdy večera.
Ještě výše ohodnotili novináři výkon obránce P.K. Subbana, který kromě plnění svých defenzivních povinností zaznamenal také gól a asistenci. Na gól mu nahrál v 11. minutě při přesilovce Tomáš Plekanec, ve druhé třetině si připsal asistenci také Tomáš Fleischmann. Habs dokázali nabyté vedení udržet po celou dobu a Leafs se korekcemi skóre dobrali pouze k výsledku 5:3.
Posledním z Čechů, jenž včera rozhojnil své statistiky, byl Tomáš Hertl. Po střele slávistického odchovance a dorážce Joela Warda vedlo San Jose už po 71 sekundách nad Carolinou, v podobném duchu se utkání vyvíjelo i dále. Ward brzy vsítil druhou branku a v závěrečné minutě při soupeřově hře bez gólmana zkompletoval svůj druhý hattrick v kariéře.
Vyrovnaný obraz nabídlo jen prostřední dějství, Sharks nakonec zvítězili 5:2. Hurikáni, kteří jsou od poloviny měsíce na tripu, dali ve svých posledních čtyřech vystoupeních dohromady pouze čtyři branky.



Tři puky do sítě poslal také arizonský Mikkel Boedker. Dánský útočník poprvé překonal Craiga Andersona z Ottawy po průniku z levého křídla, další dvě trefy si pošetřil na klíčové chvíle utkání. Čtyři minuty před koncem navýšil čerstvě získaný náskok Kojotů a poté už jen střelou do opuštěné klece pečetil vítězství 4:1.
Dva pokusy stačily zkušenému trenérovi Johnu Tortorellovi, aby dosáhl premiérového úspěchu na lavičce Blue Jackets. Ve čtvrtek ještě Columbus podlehl Minnesotě, ale v sobotu už zvítězil v Denveru 4:3. Čtyři branky jsou letošním maximem Modrokabátníků. Lavinám vstřelil dvě jeden z mála mužů, kteří zatím snesou přísnější měřítko – Boone Jenner.
První vzájemné střetnutí posledních finalistů Stanley Cupu patřilo maskovaným mužům. Corey Crawford z Chicaga stejně jako v závěrečném duelu play off udržel čisté konto, jeho protějšek Kristers Gudlevskis z Tampy Bay kapituloval až v prodloužení. Lotyšského gólmana překonal z dorážky kapitán Jestřábů Jonathan Toews.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -