- Reklama -

Jason Pominville na podpis nespěchá. Rád by ale domů

- Reklama -

Fanshop týmuHledat práci po pětatřicítce bývá potěšením. Máte za sebou už nějaké zkušenosti, obstáli jste a firmy zpravidla nabízejí i pěkné ohodnocení za vaši práci. Tohle však neplatí, jste-li profesionálním hokejistou. Toto léto se o tom přesvědčuje na vlastní kůži Jason Pominville. V 36 letech ale rozhodně ještě nechce pověsit brusle na hřebík.
Kanaďan Pominville patří už spoustu let mezi zavedené hráče nejprestižnější ligy světa. Druhá volba Buffala z roku 2001 strávila u Sabres poslední dva roky a rozhodně se neztratila. Má za sebou dva ročníky s 16 nastřílenými brankami (34 a 31 bodů). V uplynulé sezoně plnila také funkci asistenta kapitána.

„Udržuju se v kondici, ale nechce se mi brát každá nabídka. Dělám to, protože to miluju a protože vím, že stále můžu hrát a být přínosem. Ale musí to dávat smysl,“ řekl zkušený forvard serveru The Athletic.
Svoji dosavadní kariéru rozdělil mezi dvě mužstva – Buffalo Sabres, kde v minulosti nosil na dresu kapitánské „C“ a Minnesotu, ve které strávil 4,5 roku. Dosud poslední kontrakt podepsal před sezonou 2014-2015, byl na pět let a průměrný cap hit činil 5,6 milionů dolarů. Nyní se bude muset pravé křídlo značně uskromnit. Podle jeho vyjádření preferují s agentem možnost zůstat v Buffalu. Pozorně by však prý naslouchali i v případě zájmu od Montrealu Canadiens. Pro frankofónního Kanaďana by to znamenalo návrat tam, kde vyrůstal.
Fanda NHL
„Když nemáte děti, nebo jsou ty děti příliš malé, tak je stěhování jednoduché. Prostě se sbalíte a jdete. Malé děti se přizpůsobí. Jenže mé děti už jsou trochu starší, což mi trošku ztěžuje situaci,“ poznamenal otec devítiletého syna a osmileté dcery.
Kromě něj jsou letos i ostatní velmi zkušení hráči stále beze smlouvy. Jmenovitě třeba Justin Williams (37 let), Patrick Marleau (39) nebo Joe Thornton (40 let).
„Liga mládne. Hráči, kterým je 35 let a více tvoří vlastně takovou druhou podpisovou vlnu na volném trhu. Nikdo nepanikaří. O Jasona se vůbec nebojím, jen se jeho situace vyřeší o něco později,“ okomentoval Pominvillovu situaci jeho agent Norman Dupont.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -