- Reklama -

Jestli se edmontonská partička nechce rozpadnout, musí pořádně zabrat

- Reklama -

Předloni skončili poslední, loni předposlední. O prázdninách přišlo v Edmontonu velké zemětřesení v kancelářích haly Rexall Place, jenže výsledky tvoří především muži na ledě. A těm se v aktuální sezóně nedaří o mnoho lépe než v minulých letech, po třetině soutěže jsou Olejáři znovu nejhorší v celé NHL. Není divu, že ze slov nového generálního manažera Petera Chiarelliho čpí zklamání na sto honů.
„Jsem rozčarovaný ze spousty věcí. Pochopitelně se mi nelíbí naše bilance. Máme spoustu zápasů, které jsme prohráli o gól. K dovedení takových utkání k vítězství je třeba určitý přístup a ten u našich hráčů nevidím. Nevidím tam žádný pokrok, když nepočítám, že občas se nám takové zápasy dovedlo dovést aspoň do prodloužení,“ vypočítává Chiarelli v rozhovoru pro Edmonton Sun.
„Čekal jsem, že na tom v tuhle dobu budeme lépe. Ano, měli jsme hodně zraněných, v tomhle směru jsme mezi první čtvrtinou nejvíce postižených týmů v lize, ale vsadím se, že mužstvo s největším počtem marodů je na pozicích pro play off. Nemůžeme brát zranění jako omluvu, zabrat by měli ostatní hráči,“ burcuje své svěřence GM Oilers. „Někteří chlapi se kvůli zraněním dostali do jiné role a mě to umožnilo vidět, čeho jsou schopní za změněných podmínek.“
Chiarelli asi neviděl zrovna to, co si vidět přál, takže je jasné, že začíná rozmýšlet, jak tým vylepšit. Vzhledem k tomu, že kádr mužstva je z valné části tvořen ofenzivními hvězdičkami z nejvyšších pater draftu a bota ho naopak tlačí vzadu, prostředkem ke směně budou téměř jistě útočníci – konkrétně centři.
„Myslím, že moje jméno figuruje ve spekulacích už tři roky,“ komentuje to Jordan Eberle, jeden z nejvíce ohrožených mužů. „Když se týmu nedaří, takhle to prostě funguje. Vím, že bych měl hrát lépe a přispívat více body. Vím, co se ode mě očekává, teď ještě toho dosáhnout.“
Eberleho postavení v dolní polovině klubových statistik je zapříčiněno tím, že kvůli zranění ramena nastupuje teprve od 6. listopadu, ale i tak jsou tři body (všechny za góly) ze třinácti startů hodně slabým výkonem. Ryan Nugent-Hopkins jich ve dvojnásobném počtu utkání nasbíral sedmnáct, ale šest záporných bodů v tabulce pravdy také není extra vizitkou.
Jednička draftu 2011 prosí ještě vedení klubu o shovívavost nejen za sebe, ale i za všechny spoluhráče.
„Nechceme, aby se tahle parta změnila. Myslím, že můžu mluvit za každého, že jsme tu všichni šťastní. Nechceme, aby situace dospěla do bodu, kdy dojde k mnoha výměnám,“ říká rodák z Burnaby v interview pro Sportsnet.
Chiarelli už ve svém předchozím působišti v Bostonu ukázal, že se nebojí velkých tahů na hokejové šachovnici. Phila Kessela vyměnil do Toronta v 21 letech. Tylera Seguina, kterého přitom (nepřímo) získal, poslal ve stejném věku do Dallasu. Na nejčerstvější mladé talenty – Connora McDavida a Leona Draisaitla – si zatím sáhnout nenechá, ale z ostatních forvardů si nemůže být jistý nikdo.
„Nebráním se změnám. V posledních dvou týdnech jsem měl hodně telefonátů, ale nemyslete si, že plánuju dělat změny jen kvůli tomu, aby se něco dělo. Samozřejmě je spousta oblastí, kde se potřebujeme zlepšit. ale když budu definovat zachranitelnou sezónu jako takovou, ve které můžeme dělat další a další pokroky, tak v téhle máme ještě pořád co zachraňovat.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -