- Reklama -

John Tavares se těší na příští sezónu. Odcházet od Ostrovanů nechce

- Reklama -

Za dva roky se může stát nechráněným volným hráčem, už teď ale dává jasně najevo, že by z dosud jediného klubu, kde v kariéře působil, nerad odcházel. „Myslím, že jsem vždycky projevoval svoje odhodlání a touhu hrát na Long Islandu,“ řekl John Tavares v rozhovoru pro Sportsnet 590.
„Rád bych tady pokračoval ještě dlouho. Když se podíváte na některé nejlepší hráče, podařilo se jim strávit celou kariéru v jednom týmu. Rád bych byl ve stejné pozici,“ řekl Tavares.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Něco takového ale vylučuje možnost vrátit se do Toronta, o kterém se v souvislosti s rodákem z nedaleké Mississaugy v Ontariu hodně spekuluje. „Na to bych nesázel,“ řekl útočník Islanders na rovinu torontské radiové stanici.
„Samozřejmě, jelikož jsem z Toronta, lidi si rádi vytvářejí tahle spojení. Tak to je. Nemůžu to kontrolovat. Chci jen jít na led a hrát co nejlépe. Chci být tím nejlepším možným člověkem. Soustředím se vždycky jen na zítřek a na příští sezónu.“
V září šestadvacetiletému hokejistovi schází z aktuálního kontraktu odehrát dva roky. Ročně si má během té doby vydělat 5,5 miliónu dolarů. Ostrované nesmí o další smlouvě jednat dřív než za rok, kdy bude Tavaresovi chybět poslední sezóna. Generální manažer Garth Snow už dal najevo, že bude chtít dojednat novou smlouvu příští léto, tedy s ročním předstihem.
Tavares, jednička draftu 2009, byl nejproduktivnějším hráčem Islanders v uplynulé sezóně, když nasbíral 70 bodů (33+37). Islanders vyhráli letos svou první sérii play off od roku 1993, když porazili v šesti utkáních Floridu Panthers.

Z týmu v létě odešli tři borci. Frans Nielsen, Kyle Okposo a Matt Martin si vybrali z nabídek na trhu volných hráčů. Tavares však stávající partě věří. „ Jsme spolu dlouho, hodně jsme toho překonali, byli jsme spolu v těžkých časech. U některých to dospělo do fáze kariéry, kdy se museli rozhodnout a věci třeba i změnit,“ naznačil chápavý postoj.
„Ti chlapi se těší na nový začátek. Vím, že se těšili z toho, že byli Ostrovany. Budeme je postrádat, přejeme jim to nejlepší. Byli to moji nejlepší kamarádi, hodně mi v kariéře pomohli. Skvělí lidé, bude to bez nich velká změna, nicméně získali jsme i jiné posily,“ věří kapitán v konkurenceschopnost svého celku.
„Máme tu také pár mladých hráčů, kteří prošli našim systémem a další muže, kteří čekají na posun sestavou. Já sám bych se také rád vrátil na vyšší úroveň, musím na sebe jen víc zatlačit. Měl by to být vzrušující ročník,“ těší se lídr Ostrovanů.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -