- Reklama -

Karlsson je podruhé v řadě v All-Star týmu, Voráčkovo místo zaujal Kane

- Reklama -

Na Norrisovu trofej sice Erik Karlsson letos nedosáhl, ale mezi nejlepší obránce NHL patří nadále. Experti rozhodující o ideální šestce sezóny to potvrdili tím, že kapitána Ottawy podruhé za sebou zařadili do prvního All-Star týmu.
Žádné další jméno už se ve srovnání s loňským pořadím neopakuje, nepočítáme-li přesuny z elitního výběru do druhé nejlepší sestavy. V tomto ohledu si polepšili zadák Králů Drew Doughty a útočníci Jamie Benn se Sidneym Crosbym, malý ústup ze slávy naopak zaznamenal washingtonský útočník Alexandr Ovečkin.
Ruský forvard se ale může pochlubit tím, že do některého z All-Star týmů se dostal počtvrté za sebou a pojedenácté v kariéře. „Pendluje“ přitom mezi tituly nejlepšího pravého a levého křídla. V posledních dvou letech už ho hlasující řadí spíše nalevo, takže na opačné straně se otvírá šance pro jiné. Loni ji využil Jakub Voráček, v tomto roce zaujal místo v elitní formaci nejlepší muž sezóny Patrick Kane. Na čtvrtém místě mezi pravými křídly skončil Jaromír Jágr.
První All-Star tým sezóny 2015-16: Braden Holtby (Washington) – Drew Doughty (Los Angeles), Erik Karlsson (Ottawa) – Jamie Benn (Dallas), Sidney Crosby (Pittsburgh), Patrick Kane (Chicago).
Druhý All-Star tým: Ben Bishop (Tampa Bay) – Brent Burns (San Jose), Kris Letang (Pittsburgh) – Alexandr Ovečkin (Washington), Joe Thornton (San Jose), Vladimir Tarasenko (St. Louis).
Bodové zisky na jednotlivých postech:
Brankáři: 1. Braden Holtby 682, 2. Ben Bishop 329, 3. Jonathan Quick (Los Angeles) 124, 4. Corey Crawford (Chicago) 51, 5. Roberto Luongo (Florida) 41.
Obránci: 1. Drew Doughty 670, 2. Erik Karlsson 633, 3. Brent Burns 433, 4. Kris Letang 397, 5. Roman Josi (Nashville) 141, 6. John Klingberg (Dallas) 78, 7. Ryan Suter (Minnesota) 54, 8. Victor Hedman (Tampa Bay) 51.
Levá křídla: 1. Jamie Benn 634, 2. Alexandr Ovečkin 489, 3. Johnny Gaudreau (Calgary) 99, 4. Artěmij Panarin (Chicago) 43, 5. Brad Marchand (Boston) 25.
Centři: 1. Sidney Crosby 694, 2. Joe Thornton 298, 3. Anže Kopitar (Los Angeles) 199, 4. Jevgenij Kuzněcov (Washington) 38, 5. Tyler Seguin (Dallas) 28.
Pravá křídla: 1. Patrick Kane 726, 2. Vladimir Tarasenko 272, 3. Joe Pavelski (San Jose) 137, 4. Jaromír Jágr (Florida) 82, 5. Blake Wheeler (Winnipeg) 69.
All-Rookie tým: John Gibson (Anaheim) – Shayne Gostisbehere (Philadelphia), Colton Parayko (St. Louis) – Artěmij Panarin (Chicago), Connor McDavid (Edmonton), Jack Eichel (Buffalo).
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -