- Reklama -

Kaše ve formě. Po dvou bodech proti Detroitu rozhodl duel s Arizonou

- Reklama -

Už ví, jaké to je rozhodnout pro svůj tým zápas úspěšným pokusem při samostatných nájezdech, teď poznal ještě sladší pocit. Ondřej Kaše (na snímku) rozhodl v pátek mazáckou brankou prodloužení utkání Anaheimu s Arizonou a významně tak přispěl k vítězství domácího týmu 3:2. Za vítěznou trefu byl vyhlášený první hvězdou večera.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Kaše rozjel v prodloužení při hře ve třech proti třem akci, kterou se snažil zakončit Cam Fowler. Nepovedlo se mu to. Brankář Mike Smith si myslel, že má kotouč pod kontrolou a chtěl ho rozehrát, v tom ale skočil do brankoviště Kaše, puk mu sebral a poslal ho do sítě. Byl z toho první gól jednadvacetiletého Čecha v prodloužení NHL.
„Viděl jsem Smithe s pukem, nevěděl jsem, co přesně se stalo. Byl jsem překvapený. Viděl jsem ale puk, tak jsem vystřelil,“ řekl ke svému velkému momentu rodák z Kadaně.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Zámořské média uvádí, že Smith zlomil hokejku, a proto se mu nepovedlo puk odehrát do bezpečí. „Zlomila se mi hůl a skončilo to v síti,“ zlobil se na sebe brankář Arizony. „Asi jsem chtěl až moc.“
Anaheim vyhrál třetí zápas za sebou a Kaše bodoval ve druhém utkání. Proti Detroitu to byl gól a nahrávka, teď rozhodující gól. Poprvé v kariéře bodoval český útočník ve dvou zápasech po sobě. Trenér pro něj měl jen slova chvály.
„Když se podíváte na jeho hru jako celek, měl čtyři kvalitní šance a držel se na puku celou noc,“ vyzdvihl Randy Carlyle, který dal Kašemu necelých dvanáct minut za večer.
Anaheim měl střeleckou převahu, ale zápas samotný byl gólově dlouho vyrovnaný. Za hosty srovnal na 1:1 Martin Hanzal, jenž vstřelil svůj devátý gól v sezóně. Skóre na 2:2 upravil ve třetí třetině Oliver Ekman-Larsson. Za domácí se před Kašem trefili Joseph Cramarossa a Chris Wagner.
„Bojovali jsme tvrdě, pochválil svoje hráče trenér Coyotes Dave Tippett. „Hráli jsme s neuvěřitelným množstvím odhodlání. Je velká škoda, že jsme tady neuspěli.“
Smůlou Kojotů byla ztráta tří hráčů ve třetí třetině. Ze hry postupně odstoupili Jordan Martinook (horní část těla), Martin Hanzal (spodní část těla) a Jacob Chychrun (horní část). Ducks hráli už druhé utkání za sebou bez kapitána Ryana Getzlafa.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -