- Reklama -

Lindros s LeClairem byli uvedeni do Síně slávy Philadelphie Flyers

- Reklama -

Čtvrteční duel Philadelphie s Minnesotou měl slavnostní předehru. Dva členové někdejší obávané „Legie zkázy“ Eric Lindros a John LeClair byli uvedeni do Síně slávy týmu Philadelphie Flyers. Dlouhé čekání na vstup mezi klubové legendy ukončil nedávný telefonický hovor od klubového prezidenta Paula Holmgrena.
„Zavolal nám v září, byli jsme poctěni,“ řekl před několika dny Lindros. „Vyladili jsme maličkosti a rozhodli se vstoupit společně, aby bylo všechno jednodušší. Moc se na to těšíme.“
Ve čtvrtek večer potom předstoupili oba bývalí hráči před fanoušky, aby jim poděkovali. „Cítili jsme vás, hráli jsme pro vás,“ řekl Lindros, na jehož obličeji a postavě bylo znát, že už nějaký rok nehraje. „Bylo to fantastické. Fanoušci Flyers jsou laskaví. Děkujeme vám za všechny vzpomínky i podporu.“
Philadelphia získala Lindrose v roce 1992 v bombastické výměně s Quebecem, za který osmnáctiletý mladíček odmítl hrát, přestože jím byl o rok dřív draftován. Flyers tehdy poslali do Quebecu šest hráčů (mezi nimi například Petera Forsberga), dvě první draftové volby a 15 miliónů dolarů. Opačným směrem putoval statný Kanaďan, od něhož se tolik čekalo.
Lindros odehrál ve Philadelphii několik dobrých let, dál než do finále Stanley Cupu (1997) ale svůj tým nedotáhl. Tvrdá hra, kterou se urostlý útočník po většinu kariéry prezentoval, si bohužel vyžádala svou daň. Série otřesů mozku znemožňovala plný výkon.
Jelikož se o tomto druhu zranění před lety ještě tolik nevědělo, došlo i k několika střetům mezi klubem, který tlačil na to, aby Lindros hrál, a hokejistou, respektive jeho otcem, kteří žádali delší odpočinek a čas na zotavení. Lindros nakonec odešel z Philadelphie k newyorským Rangers, kariéru ukončil po krátkých extenpore v Torontu a v Dallasu ve 34 letech.
Společně s Johnem LeClairem a Mikaelem Renbergem nastříleli jako formace přezdívaná „Legie zkázy“ ve dvou sezónách v devadesátých letech dohromady 225 branek a posbírali 490 bodů.
„Myslím, že si zůstaneme vždycky blízcí,“ řekl John LeClair, jenž nasbíral v 649 zápasech v barvách Flyers 643 bodů za 333 gólů a 310 asistencí. „Rádi jsme dohromady vyhrávali, ale porážky jsme nenáviděli snad ještě víc.“




Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -