- Reklama -

MacKinnon sbírá body jako na běžícím páse. Jsem tam, kde bych měl být, uvědomuje si

- Reklama -

Nathan MacKinnon započal tuto sezónu více než úspěšně.
První volba draftu 2013 si od svého premiérového ročníku, kdy v sezóně 2013/14 zvítězila v hlasování o Calder Trophy, nedokázala vylepšit své bodové maximum.
V posledních sedmi utkáních si MacKinnon dokázal v průměru připsat minimálně dva body. Během tohoto období nasbíral 15 bodů a zařadil se mezi nejnebezpečnější útočníky v lize. Při čtvrtečním vítězství nad Washingtonem zaznamenal dokonce pět bodů. V 17 utkáních do kterých letos nastoupil, dokázal vytěžit solidních  20 bodů (6+14).
Ze svého úspěchu není přehnaně nadšený, protože si uvědomuje, že takové výkony by měly být jeho standardem.
„Jo, cítím, že teď jsem v pozici, ve které bych měl být,“ prozradil MacKinnon.
Dvaadvacetiletý Kanaďan považuje se svoji výsadu, že může nastupovat po boku kapitána Gabriela Landeskoga a Mikka Rantanena. Uvědomuje si, že bez skvělých spoluhráčů by nemohl dosáhnout na dobré výsledky. Bez nich by nemohl využívat svoji rychlost, šikovnost a hokejové instinkty.
„Všichni jsme si vedli dobře,“ chválil MacKinnon své spoluhráče po vítězství nad Capitals. „Jsme dobří přátelé na ledě i mimo něj, což je příjemné. Gabe je skvělý power forward. Víte co od něj můžete čekat každý večer. Hraje tvrdý a fyzický hokej a samozřejmě má spoustu šikovnosti. Mikko je skvělý tvůrce hry. Snažím se do toho vnést rychlost a dělat to, co můžu.“
Také Landeskog křísí svoji ofenzivní kariéru, když si v 17 zápasech připsal 14 bodů (8+6). Největší výhodu spatřuje v důvěře, kterou v sebe mají členové jeho útoku.
„Cítíme se dobře jako řada,“ říká kapitán týmu. Všichni chceme tvrdě dřít a chceme být rozdílovými hráči. Vím, co přináší Mikko. Vím, co přináší Nate. Je to o tom, co do toho dáváme společně s tvrdou prací. To je to co děláme. Jen se musíme ujistit, že v tom budeme pokračovat.“
 
 

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -