- Reklama -

Marián Hossa nastoupil k 1 300. zápasu v NHL

- Reklama -

Útočník Chicaga Marián Hossa odehrál jako třetí slovenský hokejista 1300 zápasů v základní části National Hockey League (1128 bodů, 521+607). Jubilejní start si připsal rodák ze Staré Ľubovně ve čtvrtek při těsné venkovní výhře Blackhawks 2:1 nad Ottawou, kde svou zámořskou kariéru před dvaceti lety začínal.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Osmatřicetiletý Marián Hossa, který působil také v Atlantě Thrashers, Pittsburghu Penguins a Detroitu Red Wings, se stal 61. hráčem v historii nejslavnější hokejové lize na planetě, jemuž se to povedlo.
Více zápasů v NHL než dvanáctka draftu z roku 1997 sehráli ze slovenských rodáků jen forvard Stan Mikita a obránce Zdeno Chára. Prvně jmenovaný absolvoval v dresu Chicaga Blackhawks 1394 utkání a kariéru ukončil v roce 1980. Chára, jenž je kapitánem Bostonu Bruins, hrával v minulosti také v NY Islanders a Ottawě Senators. Na kontě má 1339 startů.
Pořadí slovenských hokejistů podle počtu odehraných zápasů v základní části NHL
Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -