- Reklama -

Mats Zuccarello hledá loňskou formu, ale trenér mu dál věří

- Reklama -

Mats Zuccarello má v New Yorku Rangers práci zajištěnou ještě minimálně na pět měsíců, zatím ale není vůbec jisté, zda v jejich organizaci bude působit i po ukončení stávajícího kontraktu. Dosud se totiž s vedením populárního klubu z Manhattanu nedohodl na jeho prodloužení.
Po skončení letošní sezóny bude norskému křídelníkovi sedmadvacet let a 1. července se může stát nechráněným volným hráčem. Vyprší mu totiž loni podepsaná smlouva, která mu garantuje roční příjem 3,5 miliónu dolarů.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Toto finanční ohodnocení si Zuccarello vysloužil svými výkony v ročníku 2013-14, v němž odehrál 77 utkání a nasbíral 59 bodů (19+40). Letos se mu zatím moc nedaří, což norský reprezentant bez skrupulí uznává.
„Vím, že nehraju dobře. Jsem dost soudný na to, abych si to přiznal,“ řekl rodák z Oslo, jenž má momentálně na kontě 27 bodů za 8 branek a 19 přihrávek (odehrál 47 utkání). „Nejde jen o body. Je to o tvorbě většího počtu brankových příležitostí a dalších věcech. Vím, že mohu hrát daleko lépe.“
Zuccarello si uvědomuje, že musí přidat, aby si vybudoval dobrou výchozí pozici pro jednání o nové smlouvě. V tomto snažení ho zcela určitě podpoří hlavní kouč Blueshirts Alain Vigneault, jenž doufá, že se jeho svěřenec nakonec dohodne s klubem na prodloužení spolupráce.

„Věřím, že Mats je velmi dobrý hokejista a preferoval bych, kdyby zůstal v týmu. Jasně jsem to sdělil i našemu managementu. Vidím v jeho hře spoustu světlých stránek a myslím si, že dokáže hrát mnohem lépe než v letošní sezóně,“ uvedl Vigneault.
„Mats se musí vrátit ke své hře a být více konzistentnější. Vidím ho jako součást naší budoucnosti. Nakonec je to ale vždy byznys. Pokud chce zůstat a my chceme jeho, musíme mít společný základ. V tomto bodě se nyní nacházíme,“ uzavírá třiapadesátiletý rodák z Quebec City.
Foto: Justin Yamada

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -