- Reklama -

Mrázek vychytal Red Wings vítězství v nájezdech, Kane prodloužil svoji bodovou šňůru na dvacet zápasů

- Reklama -

Petr Mrázek sice v úterý poprvé v letošním ročníku National Hockey League inkasoval v jednom utkání více než tři góly, přesto nakonec dovedl Detroit k vítězství 5:4 nad Buffalem, když o triumfu domácího týmu rozhodly až samostatné nájezdy. Třiadvacetiletý rodák z Ostravy v nich pochytal všechny soupeřovy pokusy a bonusový bod zajistil Red Wings jediný úspěšný exekutor Brad Richards, jenž se prosadil v úvodu třetí série. Hlavním tahounem detroitské ofenzívy byl Justin Abdelkader (2+1, jedna bitka – hattrick Gordieho Howea), na straně Sabres dali o sobě hodně vědět Evander Kane (2+0) a Rasmus Ristolainen (0+3).
Hokejisté Chicaga podlehli Minnesotě 1:2, jejich druhou porážku za sebou neodvrátil ani gól forvard Patricka Kanea. Nejproduktivnější hráč NHL (15+23) bodoval ve dvacátém utkání za sebou, čímž vylepšil rekord mezi americkými hokejisty v historii soutěže. Dosud čítala nejdelší série 18 zápasů, čehož dosáhli Phil Kessel a Eddie Olczyk. Kane vyrovnal průběžné skóre na 1:1, když ve 26. minutě zužitkoval přesilovou hru. V čase 52:04 rozhodl o výhře Wild obránce Ryan Suter.
Jaromír Jágr po pěti zápasech s bodovým ziskem vyšel podruhé za sebou naprázdno, ale Florida se bez jeho příspěvku obešla a zápas v St. Louis zvládla. Třetí výhra Blues v řadě se zrodila ve druhé třetině. V čase 32:18 otevřel střelecký účet zápasu Brandon Pirri a o 13 sekund později překonal Jakea Allena Derek MacKenzie. Uběhlo další 21 vteřin, když zkoprnělé publikum v ochozech Scottrade Center rozpumpoval David Backes. Víckrát už si ale Blues na Roberta Luonga nepřišli. V 37. minutě stanovil konečnou podobu výsledku MacKenzie.
Arizona byla blízko úspěchu na ledě Nashvillu, kde i s přispěním jedné asistence uzdraveného zadáka Zbyňka Michálka vedla po dvou třetinách 2:1.  Predátorům se však povedl skvělý finiš, když dokázali v závěrečném dějství nasázet soupeři čtyři branky, aniž by nějakou inkasovali. Obrat Nashvillu zosnovali především Filip Forsberg (2+1), Mike Ribeiro (1+1) a Shea Weber (0+3).
Z pořádné šlamastiky se dokázali vyhrabat hráči Calgary, kteří po čtřiceti minutách prohrávali s Dallasem 0:3. Slibný náskok zajistili hostům Jason Spezza, Cody Eakin a Mattias Janmark. Stíhací jízdu Flames střelecky podpořili Mikael Backlund, Johnny Gaudreau a Dougie Hamilton. Za stavu 3:3 dospěl zápas v Scotiabank Saddledom až do nájezdů, v nichž se prosadili všichni tři exekutoři Plamenů Joe Colborne, Johnny Gaudreau a Sean Monahan, Karri Rämö nestačil pouze na pokus Patricka Sharpa. Poprvé od 12. listopadu oblékl dres Flames Ladislav Šmíd.
Trvalo to víc než osmnáct let, než Pittsburgh konečně našel způsob, jak uspět proti Žralokům v jejich hale. V úterý zvítězil v SAP Centeru 5:1, na výsledku se klíčovou měrou podílela dvojice Jevgenij MalkinPhil Kessel. První nasbíral tři body za gól a dvě asistence, druhý dvakrát skóroval. Pens uspěli v San Jose poprvé od 22. října 1997. Oba hráči byli vyhlášeni hvězdami večera. Na trojlístek je doplnil Chris Kunitz, který měl dvě nahrávky.
Foto: Icon Sportswire
Výsledky z 1. prosince
Video: sestřihy z utkání – 1. prosinec

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -