- Reklama -

Nejdřív se Voráček pral, potom asistoval u vítězné branky

- Reklama -

Z 93 trestných minut, které rozdali sudí v tradičně vyhroceném pennsylvánském derby mezi Philadelphií a Pittsburghem, jich Jakub Voráček „nafasoval“ sedmnáct. Český útočník v polovině utkání vyprovokoval bitku s Robem Scuderim, za což kromě tradičního postihu dostal ještě osobní desetiminutový trest. Pokud by mu ale snad někdo něco vyčítal, kladenský odchovanec přispěchal s omluvou ve správný čas – v závěru prodloužení po Voráčkově střele dorazil Claude Giroux kotouč za Greissova záda a Flyers zvítězili 3:2.
„Asi by bylo náročné hrát takhle celou sezónu. Byl to hodně emotivní zápas, bitva po celých šedesát nebo vlastně 64 minut,“ hodnotí český útočník. „Ale pokud by tudy měla vést cesta k vítězství, musíme takhle hrát každé utkání.“
„Někdy narazíte na týmy, které se nechtějí bít nebo nerozdávají tolik hitů jako Penguins, takže je potřeba najít jinou cestu k výhře. Nevím, proč to s Penguins vypadá vždycky takhle,“ dodává.
Pod kotlem s explozivní směsí škrtnul v 16. minutě domácí Zac Rinaldo, když naražením na mantinel vyřadil ze hry pittsburghského obránce Krise Letanga. Sám musel pochopitelně pod sprchy také, tenhle zákrok rozhodčí jinak než plnou sazbou ohodnotit nemohli.

„Co chcete, pánové, vždyť jsem změnil tón zápasu,“ pronesl později ironicky. „Kdo ví, jak by tohle utkání vypadalo, nebýt mého zákroku? Jasně, počítám se suspendací.“
Střídačka hostů se na věc takhle vesele nedívala, ale neposkytla zatím žádné informace, jak to s Letangem vypadá. Trenér Mike Johnston odkázal na výsledky dalších lékařských vyšetření.
Ačkoliv jsou Letci nejhůře bránícím týmem v oslabení, dlouhou početní nevýhodu přežili. Po přestávce, krátce po jejím vypršení, se strhla první bitka mezi Zachem Sillem a Michaelem Rafflem. A pěstní souboj mezi Voráčkem a Scuderim vypukl o šest minut později.
Český útočník z něho vyšel jako jednoznačný vítěz a při odjezdu na lavici hanby si užíval ovací publika i pochvalného klepání od spoluhráčů.
„Zahlédl jsem před zápasem Davea Schultze (známého bitkaře Flyers ze 70. let, pozn. red.), tak jsem mu chtěl ukázat, že ve mně také něco je,“ vysvětluje Voráček zvýšenou motivaci ke své první rvačce v sezóně.
Do přestávky vypukly ještě další dvě šarvátky, po ní se atmosféra trochu uklidnila. Obě mužstva tak měla více času na to, aby provedla něco s nerozhodným výsledkem 1:1. Za hosty se o to postaral ve třetí minutě Beau Bennett při přečíslení tří proti dvěma, za domácí krátce nato odpověděl tečí Del Zottovy střely Chris VandeVelde – takže bylo opět srovnáno a rozhodnout muselo do prodloužení.
Flyers do něho vstoupili s převahou jednoho muže v poli, protože v závěrečné sekundě normální hrací doby byl vyloučen Sill za krosček na Seana Couturiera. První přesilovku ještě nevyužili, jenže Pittsburgh se vzápětí provinil špatným střídáním, takže ihned následovala další. I ta už se chýlila ke konci, když přišla Girouxova chvíle.
Střelu Jakuba Voráčka z pravého kruhu Thomas Greiss zachytil, ale kotouč pod svým tělem dokonale neschoval. Neodbytný Giroux ho objevil a poslal tam, kde si ho většina návštěvníků Wells Fargo Center přála vidět nejraději – za čáru.
„Dneska jsme doslova bojovali jeden za druhého. Utkání přineslo hodně emocí, snad se od něho odrazíme k lepším zítřkům. Potřebovali bychom takhle najít motivaci do každého zápasu,“ přeje si autor rozhodující trefy.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -