- Reklama -

Nestrašil s Polákem nahráli na dva góly, bodovali i další tři Češi

- Reklama -

Dva čeští hokejisté byli během sobotního programu NHL zařazeni mezi hvězdy svých utkání, oba shodně za dvě brankové přihrávky. Andrej Nestrašil byl zvolen druhým nejlepším hráčem zápasu mezi Carolinou a Montrealem, který hosté vyhráli 3:2. Roman Polák jako třetí hvězda slavil vítězství Toronta 4:1 v St. Louis. Ve vzájemném měření sil bodovali Tomáš Hertl s Andrejem Šustrem, asistenci si připsal také bostonský David Krejčí.
Z obou nahrávek Andreje Nestrašila jeho spoluhráči srovnávali průběžný stav. V závěrečném dějství se Hurikáni, kteří po třech porážkách v řadě nasadili do sestavy tři mladíky z farmy, dostali poprvé do vedení díky využité přesilovce a u toho už zůstalo.
Speciální formace Canes dirigoval dvoubrankový Jeff Skinner, za Canadiens se hned při svém debutu v NHL trefil Daniel Carr. Brankář Habs Mike Condon podruhé v řadě inkasoval tři góly a znovu to znamenalo porážku pro kanadský tým.
Roman Polák se po více než roce dočkal utkání, v němž získal více než jeden bod, navíc v duelu s bývalými spoluhráči ze St. Louis. Ti šli už po dvou minutách do vedení, ale potom už se prosazovali pouze hosté, dvakrát Nazem Kadri.
Polákova rozehrávka ve vlastním pásmu byla na počátku jeho gólové akce z 19. minuty. Podruhé se ostravský rodák zapsal do statistik u vítězné branky v čase 26:11, když Brad Boyes tečoval jeho ránu. V kleci Maple Leafs stál potřetí v řadě Garret Sparks.
Obránce Nashvillu Shea Weber třikrát překonal detroitského Petra Mrázka a při svém 711. startu v NHL si připsal první hattrick. Brankou přispěl i švédský nováček Viktor Arvidsson. Přesto to bylo málo. Rudá křídla v posledních jedenácti minutách vymazala dvougólové manko a v nastaveném čase Gustav Nyquist brankou z brejku zajistil domácím vítězství 5:4.
Dva hokejisté Red Wings končili zápas s bilancí 1+1: Tomáš Tatar a Dylan Larkin, který má z posledních pěti utkání šest bodů. Poprvé od letního podpisu smlouvy se v detroitském dresu trefil zkušený Brad Richards.
Andrej Šustr jedna asistence, Tomáš Hertl jedna asistence. Zatímco výkony dvou českých aktérů sobotního střetnutí mezi San Jose a Tampou Bay byly vyrovnané, zápas se nesl za jasné převahy Blesků, alespoň po většinu času. Jak ale napovídá konečný výsledek 3:4, domácí ho ještě zdramatizovali.
Když se ve 37. minutě podruhé trefil Nikita Kučerov, měli hosté dvougólový náskok. Tři minuty po přestávce ho ještě navýšil Brian Boyle. Klopýtání v závěru můžou Lightning přičíst na úkor svým čtyřem vyloučením z poslední třetiny. Tampa dohrávala bez brankáře Bena Bishopa, který jedenáct minut přes sirénou utržil od Hertla neúmyslnou ránu hokejkou do hlavy.
David Krejčí se drží na pomezí elitní desítky statistik, k čemuž mu pomohla i asistence v zápase s Vancouverem. Zatím nejpovedenější večer po příchodu z Detroitu do Bostonu (prostřednictvím waiver listu) zažil Landon Ferraro (1+1). Canucks se na mnoho nezmohli, takže Tuukkovi Raskovi stačilo k dosažení třetího shutoutu v sezóně 17 zákroků.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -