- Reklama -

Obehraná píseň: Je tu play off a Rick Nash znovu nedává góly

- Reklama -

Jeho hlavním posláním je střílení branek. V základní části je to stroj na góly, čtyřicetibrankovou hranici překonal už několikrát, naposledy v této sezóně, kdy skončil na 42 gólech. Bohužel, v play off se mu nedaří. Stejně jako v loňské sezóně, kdy došel s Rangers až do finále a dal jen tři branky, se také letos střelecky trápí.
Ve třetím zápase proti Washingtonu, který skončil 1:0 pro Capitals, byl hodně střelecky aktivní. Na bránu soupeře vyslal sedm střel, při započtení pokusů mimo síť dojdeme dokonce k číslu patnáct. K tomu dva hity, při jednom z nich narazil na mantinel vytáhlého tvrďáka Caps, obránce Brookse Orpika
„Cítil jsem se dobře, ale pořád mě frustruje, že jsme nenabídli víc ofenzivy,“ smutnil Rick Nash.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Na otázky novinářů, proč se mu znovu nedaří střelecky, musel odpovídat už po ranním rozbruslení. V základní části jasně nejproduktivnější Jezdec (69 bodů) a nejlepší střelec týmu (42 branek) sice je v play off s pěti body (1+4) spolu s Derickem Brassardem (4+1) na čele týmové produktivity, ale jedna vstřelená branka je zkrátka málo. Od Nashe se čeká víc.
Jeho obhájci namítají, že je platný také v defenzivě a důležitou roli hraje rovněž na přesilové hře, kde chodí do nepříjemných míst před bránu soupeře. Také sám Rick Nash zdůrazňuje, že je spokojený se svou celoplošnou hrou a rolí na přesilovce, kde se snaží hlavně clonit brankáři Holtbymu.
„Hlavně na přesilovce je mou povinností odvádět jeho pozornost,“ řekl Nash. „Myslím, že když stojíte proti tak dobrému brankáři, jako je Holtby, právě tohle musíte udělat, abyste dávali góly. Je to můj první rok, kdy stojím na tomhle místě. Vážím si lidí, jako byl Tomas Holmström nebo Patric Hörnqvist, který chodili před bránu celou kariéru. Je to vážně těžká věc.“
Nash nezapomíná zmínit také svou pomoc defenzivě. „Vždycky se snažíte být dobrý v obraně a góly z toho pak přijdou,“ vysvětluje. „Myslím, že bez ohledu na to, jaký jste typ hráče, o vlastní obranné pásmo se musíte vždycky starat jako první.“

To všechno je hezké, ale už kvůli Alexandru Ovečkinovi a jeho výkonům v prvních dvou duelech série čekali fanoušci Rangers, že se jejich kanonýr trochu předvede. Nash však zatím nabízí jen planou snahu. Se 32 střelami na bránu sice vede tabulku nejaktivnějších střelců v týmu, nicméně gól dal do této chvíle jediný. Přes veškerou kritiku se snaží zůstat pozitivně naladěn.
„Už jsem si tím prošel. Negativní přístup vás nikam nedostane, vím, jak to chutná, když se na vás valí kritika. U nás se snažíme být pozitivní,“ vzkazuje sebevědomě Rick Nash.
Foto: Icon Sportswire
Jediná branka Ricka Nashe v letošním play off NHL

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -