- Reklama -

Obránce Brendan Smith bude pokračovat v týmu NY Rangers

- Reklama -

Těsně před přestupovou uzávěrkou získali činovníci New Yorku Rangers Brendana Smitha z Detroitu (28. únor). Osmadvacetiletý obránce v novém klubu okamžitě ukázal potenciál a nyní sklízí zasloužené ovoce v podobě prodloužení spolupráce za výhodných podmínek.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Smith se ve středu dohodl s vedením newyorského celku na podpisu dlouhodobého kontraktu, díky němuž si vydělá celkově 17,4 miliónu dolarů. Jeho cap hit pro příští čtyři sezóny bude 4,35 miliónu dolarů. V posledním ročníku si vydělal 3,25 mil. USD a na začátku července se mohl stát nechráněným volným hráčem.
Po přestupu z Detroitu (výměna za 3. volbu v draftu 2017 a 2. volbu v roce 2018) odehrál rodák z Etobicoke v dresu Jezdců 18 zápasů v základní části soutěže (1+3) a 12 utkání v play off (0+4). Nejčastěji nastupoval v obranné dvojici spolu s třiadvacetiletým nováčkem Bradym Skjeim, se kterým si na ledě výborně rozuměl.
„Mám rád své nové spoluhráče,“ uvedl Smith v krátkém rozhovoru pro list New York Daily News. „Myslím si, že máme opravdu dobrý tým. Máme hodně mladých hráčů a ještě se budeme zlepšovat,“ dodal.
Red Wings draftovali Smitha před deseti lety v prvním kole z 27. pozice. Kanadský hokejista odehrál v základní části NHL doposud 309 zápasů s bilancí 71 bodů za 16 branek a 55 asistencí, v play off přidal 39 utkání (2+8).

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -