- Reklama -

Kariéra vítěze Stanley Cupu Pavla Francouze se uzavřela v 33 letech

- Reklama -

Český brankář Pavel Francouz musel kvůli přetrvávajícím obtížím s kolenem ukončit svoji kariéru. Třiatřicetiletý gólman do letošní sezony nezasáhl.

Rodák z Plzně má za sebou bohatou kariéru, ve které slavil český titul s Litvínovem i Stanley Cup s Colorado Avalanche. Kromě toho zářil také na štaci v Čeljabinsku v KHL, zachytal si také za český národní tým na mistrovstvích světa i olympijských hrách.

Před sezonou 2018/2019 odešel do zámoří, první sezonu za první tým Colorada odchytal jen dvě utkání, jinak působil na farmě u Colorado Eagles. Za výkony v AHL si vysloužil pozvánku do All-Star Game této nižší zámořské hokejové soutěže.

Od následující sezony už patřil na soupisku hlavního týmu, brzdila jej však častá zranění. Kvůli komplikovanému zranění kyčlí vynechal celý ročník 2021/2022. Časté zdravotní trable mu povolily jen 73 zápasů v základní části a 13 v play-off za šest let v nejprestižnější hokejové lize světa.

- Reklama -

„Nebylo to těžké rozhodnutí, už jsem zkrátka nemohl pokračovat,“ řekl ke svému oznámení sám Francouz.

Bývalý brankář odhalil, že dostal nabídku působit jako jeden z expertů komentátorů ČT během nadcházejícího Mistrovství světa v Praze a Ostravě.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -