- Reklama -

Potvrzeno! NHL se stěhuje do Utahu

- Reklama -

Rada guvernérů NHL dnes schválila založení nové organizace od sezóny 2024-25 v Utahu, kterou bude vlastnit a kontrolovat společnost Smith Entertainment Group, v jejímž čele stojí Ryan a Ashley Smithovi. Kromě toho rada schválila plán, podle něhož se organizace Arizona Coyotes stává neaktivní s právem na opětovnou aktivaci, pokud majitel Alex Meruelo do pěti let plně vybuduje nový, moderní areál vhodný pro tým NHL. S účinností od okamžiku uzavření schválených transakcí převede organizace Arizona Coyotes veškerý svůj stávající hokejový majetek – včetně kompletní soupisky hráčů, výběrů v draftu a hokejové vedení na organizaci v Utahu.

„Jak každý ví, Utah je úžasný a prosperující stát a my jsme nadšeni, že můžeme být jeho součástí,“ uvedl komisař NHL Gary Bettman. „Jsme také rádi, že můžeme Ashley a Ryana Smithovy přivítat v rodině NHL, a víme, že budou skvělými správci organizace v Utahu. Děkujeme jim za to, že s ligou tak ochotně spolupracovali na vyřešení složité situace tímto bezprecedentním a prospěšným způsobem,“ pokračoval Bettman.

„Naše víra NHL v Arizonu nikdy nezakolísala. Děkujeme Alexi Meruelovi za jeho závazek vůči klubu a Arizoně a plně podporujeme jeho pokračující úsilí o zajištění nového domova v poušti pro Coyotes. Chceme také ocenit věrné arizonské hokejové fanoušky, kteří svůj tým obětavě podporují již téměř tři desetiletí a pomáhají s místním hokejovým rozvojem,“ dodal Bettman.

„Jsme poctěni, že můžeme do Utahu přivést tým NHL, a uvědomujeme si odpovědnost, kterou máme jako majitelé nového klubu NHL,“ uvedli Ryan a Ashley Smithovi, kterým patří společnost Smith Entertainment Group.

- Reklama -

„Pro náš stát a naše fanoušky je to významný den. Naším záměrem bylo vždy usilovat o rozšíření NHL do Utahu. Komisař Bettman vymyslel a navrhl geniální plán, který by nám umožnil získat franšízu NHL a zároveň by pomohl vyřešit složitou situaci pro NHL. Když se na nás obrátil a požádal nás o pomoc při jejím řešení, učinili jsme odvážné rozhodnutí představit novou organizaci v Utahu, přičemž jsme si plně uvědomovali, že se pouštíme do něčeho, co ještě nikdo v tak napjatém časovém horizontu v profesionálním sportu neučinil,“ dodali Smithovi.

„Jsme odhodláni vybudovat tým, který se bude ucházet o Stanley Cup, a jsme nadšeni, že můžeme v Utahu přivítat neuvěřitelné hráče, trenéry, zaměstnance a jejich rodiny. Dnešek je velkým dnem pro Utah, pro hokej a pro budování odkazu, který bude mít trvalý dopad na další generace,“ uzavřeli Smithovi.

„Souhlasím s komisařem Garym Bettmanem a Národní hokejovou ligou, že je prostě nespravedlivé, aby naši hráči, trenéři, vedení hokeje a týmy NHL, se kterými soutěží, strávili ještě několik let hraním v aréně, která není vhodná pro hokej NHL,“ řekl předseda představenstva Arizona Coyotes a guvernér Alex Meruelo.

„To však neznamená konec hokeje NHL v Arizoně. Vyjednal jsem právo na reaktivaci týmu během příštích pěti let a ponechal jsem si vlastnictví oblíbeného jména, značky a loga Coyotes. Zůstávám oddaný této komunitě a budování prvotřídní sportovní arény a zábavní čtvrti, aniž bych se snažil získat finanční podporu od veřejnosti,“ dodal Alex Merulo.

Zdroj: nhl.com/cs

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -