- Reklama -

Francouze tuto sezónu v akci neuvidíme

- Reklama -

Colorado v neděli informovalo, že brankář Pavel Francouz nenastoupí v sezóně 2023/24 ani do jednoho zápasu. Důvodem je zranění dolní části těla.

Francouz podstoupil během léta operaci s přitahovačem bederního kloubu a od té doby jsme jej v akci neviděli. Momentálně se nachází v posledním roce kontraktu s cap hitem 2 mil. dolarů.

Zda ale současné problémy nějak souvisí s operačním zákrokem, plzeňský rodák neuvedl.

„Dohodli jsme se s Coloradem, že to nebudeme více specifikovat. Je to ohromně frustrující situace. Jsem z toho hrozně zklamaný, že jsem out až do konce sezony. Na druhou stranu nějakou zkušenost se zraněními z poslední doby mám, takže se to snažím brát sportovně. A určitě mi pomůže, že mě Colorado pustilo domů do Česka, kde budu blízko rodiny a kamarádů, což mi ulehčí tu situaci zvládnout,“ prohlásil Francouz v nahrávce, kterou médiím poskytla jeho zastupující agentura Sport Invest.

- Reklama -

33letý Čech odchytal v minulé sezóně jen 16 utkání, ve kterých dosáhl bilance 8-7-1 a kryl 91,5 % střel.

Avalanche si před začátkem sezóny stáhli z waiver listiny Ivana Prosvetova z Arizony, který doposud kryl 89,9 % střel ve čtyřech střetnutích. Nedaří se ani Alexi Georgievovi, který v 11 duelech dosáhl 88,7procentní úspěšnosti.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -