- Reklama -

Smůla jednoho českého gólmana může znamenat šanci pro druhého

- Reklama -

Pavel Francouz kvůli zranění oznámil, že v letošní sezóně do žádného zápasu nenastoupí. Jeho klub Colorado Avalanche tak musí ke Alexandarovi Georgijevovi sehnat adekvátní náhradu. Tu by mohl představovat Dan Vladař, který je v současnosti v Calgary Flames lehce přebytečný.

Colorado i letos patří mezi největší kandidáty na Stanley Cup, brankáři číslo jedna Georgijevovi ale záda kryje nepříliš zkušený Rus Ivan Prosvětov. Zkušenosti z Bostonu a Calgary, které má Vladař, by Lavinám mohly příjít vhod.

Daniel Vladař se po loňské nevydařené sezoně (jak týmově, tak individuálně) stále nemůže dostat do laufu. Zatím odchytal v této sezoně čtyři zápasy s průměrem 3,92 obdržených branek a 85,8% úspěšností zákroků. Na záda mu navíc dýchá perspektivní a o čtyři roky mladší Dustin Wolf, který už třetím rokem odvádí výtečné výkony na farmě Flames. Vladař by ze změny prostředí mohl profitovat. Jméno kladenského rodáka, který si před třemi lety krátce zachytal i českou extraligu za Pardubice, se v objevuje v přestupových spekulacích od konce loňského ročníku.

Pikantnějším by mohl být Vladařův přesun k rivalům do Edmontonu. Útočnými hvězdami nabitý tým Oilers letos výrazně strádá, veterána Jacka Campbella kvůli slabým výkonům poslal management na farmu. Mladý Stuart Skinner by určitě nepohrdnul pomocí s náročným programem zápasů. Byla by to vzhledem ke vzájemné nevraživosti obou klubů velmi nečekaná výměna, jak ale například ukázal případ výměny Ladislava Šmída, ne však nemožná.

- Reklama -

 

 

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -