- Reklama -

Pavel Francouz už si v NHL pravděpodobně nezahraje

- Reklama -

Český vítěz Stanley Cupu z roku 2022 Pavel Francouz už si v NHL se vší pravděpodobností nezahraje. Řekl to generální manažer Colorado Avalanche Chris McFarland v pondělí v podcastu DNVR Avalanche. V něm prozradil, že si v současnosti 33letý brankář „užívá důchodu“ kvůli zranění v dolní části těla, které utrpěl v minulé sezoně.

„Tenhle výraz berte s rezervou, ale nemáme dojem, že by se snažil posilovat, nebo že by vyhlížel návrat. To zranění bylo nešťastné, timing byl také špatný. Ale aktuálně je doma a snad si i užívá života,“ řekl McFarland v podcastu.

Francouz nehrál od 9. dubna 2023 a mimo sezónu podstoupil operaci přitahovače. Avalanche 12. listopadu 2023 oznámili, že v této sezóně hrát nebude. V NHL odchytal 73 zápasů základní části (65 startů) s bilancí 44-21-6, průměrem 2,49 gólu na zápas a úspěšností zákroků 91,9 procenta.

V play-off Stanley Cupu v roce 2022 dosáhl v dresu Avalanche bilance 6-0-0-, včetně vítězství ve všech čtyřech zápasech proti Edmontonu Oilers ve finále Západní konference. Ve finále poháru odehrál jeden zápas, když vystřídal Darcyho Kuempera ve třetím utkání, ve kterém Avalanche prohráli s Tampa Bay Lightning 6:2.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -