- Reklama -

OBRAZEM: Kanadské oslavy nepokazila ani ruská nevychovanost

- Reklama -

Kanadští hokejisté vybojovali na 79. mistrovství světa zlaté medaile. V nedělním finále rozdrtili v pražské 02 aréně obhájce titulu z Ruska 6:1 a po dlouhých osmi letech se těší na světovém šampionátu ze zisku nejcennějšího kovu.
O zásahy do brány hájené Sergejem Bobrovskim se postarali Eakin, Ennis, Crosby, Seguin, Giroux a MacKinnon. Čest sborné zachránil Malkin.


Kanadský triumf v Praze:

  • První zlato Kanady od šampionátu v Moskvě (2007).
  • V play-off měli zámořští hokejisté obdivuhodné skóre 17:1.
  • Na turnaji vyhráli všechna svá utkání v základní hrací době.
  • Nejvyrovnanější partii s nimi sehrála Francie – prohrála jen 3:4.
  • Hned dvakrát porazili soupeře dvouciferným výsledkem – 10:0 Německo a 10:1 Rakousko.
  • Výběrům České republiky, Švédska i Ruska dokázali dát šest gólů.
  • Do All Star Teamu turnaje se dostali hned tři Kanaďané: Brent Burns (D), Jason Spezza (F) a Taylor Hall (F).

Dobrý dojem z vydařeného slavnostního ceremoniálu narušilo nedůstojné chování ruských hokejistů, kteří si po sundávání stříbrných medailí v roce 2010 uřízli další ostudu. Tentokrát se jejich frustrace z prohry projevila zbrklým úprkem z ledu – v momentě, kdy se pražskou O2 arenou rozezněla hymna vítěze, byli Rusové už v šatně.

- Reklama -


Kanaďané přidali do své šampionátové sbírky 25. zlatou medaili. Obzvláště sladký večer zažil kapitán Sidney Crosby, který si touto výhrou získal vstupenku do Triple Gold Clubu.

 

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -