- Reklama -

Ottawa se smiřuje s odchodem lídra. V Nashvillu jsou z příchodu Turrise nadšení

- Reklama -

V obří výměně Matta Duchenea, který už se připojil k týmu Senators, došlo na změnu působiště i pro dalšího hvězdného útočníka. Kyle Turris je plný odhodlání a nadšení ze svého nového zaměstnavatele jímž se stali Nashville Predators.
V posledních hodinách vyšlo najevo, že vyjednávání kanadského útočníka o nové smlouvě s vedením Senators, neprobíhalo úplně jasně. Turris požadoval minimálně sedmiletý, nebo osmiletý kontrakt. S Nashvillem se ale dohodl na šestileté smlouvě, která mu vynese 36 miliónů USD.
„Upřímně, šestiletý kontrakt nebyl nikdy na stole,“ svěřil se Turris. „To je něco, co by v Ottawě nikdy nefungovalo.“
V novém působišti jsou z příchodu osmadvacetiletého centra nadšení.
„Jsem neskutečně natěšený. Nyní budeme mít skvělou kombinační hru a ofenzivní schopnosti,“ prohlásil GM David Poille.
„Nyní jsme na pozici centra tak silní, jako jsme ještě nebyli. Myslím, že Kyle do sestavy bez problému zapadne.“
Turris v sestavě pravděpodobně zaujme místo ve středu druhého útoku. Roli prvního centra plní Ryan Johansen, kterému se v sezóně zatím příliš nedaří, ale se svojí obří smlouvou na 64 miliónů USD stále dostává důvěru.
Ottawa tímto obchodem přišla nejen o šikovného útočníka, který by mohl nasbírat mezi 50-60 body, ale i o výraznou postavu v kabině.
„V Kyleovi jsme ztratili skvělého hráče i osobnost,“ říká Derick Brassard. „Je velmi zlé vidět ho odcházet. Je to prostě obchodní stránka věci, kterou nemůžeme ovlivnit. Hodně se toho v posledních týdnech napovídalo a určitě ho to rozptylovalo. Teď se konečně může v Nashvillu klidně usadit.“
Trenér Senators Guy Boucher naopak tvrdí, že se Turris nikdy nenechal ovlivnit řečmi o jeho kontraktu ani možné výměně.
„Chci poděkovat Kyleovi, že nám dával vše, co nám dal,“ řekl Boucher. „Je to skvělý jedinec, který nám dal své srdce a duši. Byl to velký přispěvatel do naší kultury a úspěchu. Přeji mu i jeho rodině jenom to nejlepší. Jsou to dobří lidé, kteří si zaslouží úspěch, který hledají,“ ukončil Boucher.
 
 

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -