- Reklama -

Palátova branka Tampu k výhře nenasměrovala

- Reklama -

Rozehraní zvítězili nad odpočinutými. V úvodním zápase druhého kola play off mezi Tampou Bay a NY Islanders sice domácí vedli od čtvrté minuty po trefě Ondřeje Paláta, ale hosté odpověděli hned vzápětí a do přestávky ještě Shane Prince přidal další dvě branky. V polovině utkání Ostrované dalším gólem vyhnali na střídačku Bena Bishopa a vítězství už si  pohlídali, ukazatel skóre se nakonec zastavil na 3:5.
Islanders ještě v neděli dohrávali předchozí sérii s Floridou, v níž tři ze šesti zápasů dospěli do prodloužení. Lightning naopak měli pauzu od čtvrtečního pátého duelu s Detroitem.
„Celé mužstvo bylo v dobrém rozpoložení, hodně jsme si věřili. Jsme tu jako jedna rodina a chceme pokračovat v dobrých výkonech,“ tvrdí kapitán newyorského celku John Tavares.
Z dobré nálady ho sice už po třech minutách vyvedl Palát, když mezi kruhy hbitě napřáhl na přihrávku Jonathana Drouina, ale domácí ani na chvíli nezapochybovali, že jsou schopní výsledek otočit. Za dvě minuty srovnal Travis Hamonic, poté přišly velké chvíle Shanea Prince.
23letý nováček, jenž první polovinu sezóny strávil v Ottawě, dvakrát zůstal volný před Bishopem, kde ho svými nahrávkami neomylně našel Ryan Strome.
„Dostat dvě branky v posledních dvou a půl minutách, to nám ublížilo,“ říká trenér Blesků Jon Cooper. „V těch posledních pár minutách jsme byli příliš měkcí.“
Čtvrtý gól přidali hosté v polovině utkání z Tavaresovy hole – a Ben Bishop, který se krátce předtím dozvěděl o své nominaci na Vezinovu trofej za letošní sezónu, přepustil místo náhradníkovi Andreji Vasilevskému.
„Jednu branku by určitě rád vzal zpět, ale on se z toho vzpamatuje. Je to výborný brankář a série bude ještě dlouhá,“ nemyslí si kouč Ostrovanů Jack Capuano, že by před jeho svěřence příště předstoupil rozklepaný gólman. „Máme za sebou teprve první zápas. Ať už v brance stojí kdokoliv, musíme pokračovat v tom, co je potřeba, střílet na branku a tlačit se tam. Některé naše střely měly oči. Občas ale potřebujete trochu štěstí, pokud chcete vyhrát.“
Islanders vyhráli, závěrečné dějství už na tom nic nezměnilo. Lightning sice zásluhou Nikity Kučerova a Valtteriho Filppuly zápas zdramatizovali, ale při závěrečné power play inkasovali ještě jednou.



Tampa Bay – NY Islanders 3:5 (1:3, 0:1, 1:2) – stav série 0:1

Branky a asistence: 4. Palát (Drouin, Naměstnikov), 48. Kučerov (Carle, Hedman), 58. Filppula (Killorn, Garrison) – 6. Hamonic (Quine, Tavares), 18. Prince (Strome, Nelson), 20. Prince (Strome, Nelson), 29. Tavares (Okposo, Nielsen), 60. Clutterbuck (Cizikas, de Haan).
Střely na branku: Tampa Bay 8-11-17=36, NY Islanders 12-5-5=22. Přesilovky: 0/2 – 1/4.
Brankáři: Bishop 9/13, Vasilevskij (od 28:59) 8/8 – Greiss 33/36.
Hvězdy utkání: Prince, Nelson (oba NYI), Kučerov (TBL).
Česká účast: Ondřej Palát (20:23, 0, 5 střel, 1+0), Andrej Šustr (18:23, +1, 2 střely, 0+0) – Marek Židlický (14:29, 0, 2 střely, 0+0).

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -